Mócza Dániel | 2024.09.24. 16:00
Siófoki szezonzáró: kötélpálya, mászófal és homokvár-építés a Nagystrandon
Homokvár-építés és kilenc méteres mászófal várta a látogatókat a siófoki Nagystrandon a hétvégén.

Rondellákat húztak fel és várárkokat ástak Siófokon

Szezonzáró családi- és sportrendezvényt szerveztek a siófoki Nagystrandra, ahol változatos sportprogramok, játékok, mászófal és sárkányhajózás várta a családokat. A szép időben, siófoki és környékbeli iskolások is kilátogattak a Balaton-partra, akik a délelőtt folyamán ügyességi sorversenyeken vettek részt.

Ügyességi sorverseny is volt
Fotó: sonline.hu/Németh Levente

Idén igazi kuriózumnak számított a kilenc és fél méteres mászófal, aminek a tetejét egy negyven méteres kötélpályán lehetett elhagyni.

– Igyekeztünk minél változatosabb programokkal előrukkolni a hétvégére, ezért szombaton a mászófal mellett ugrálóvárral, kisgyermekek számára pedig játszósarokkal készültünk. A vízi sportok szerelmesei vízibiciklire és sárkányhajóra szállhattak a tizenhárom fokos Balatonon. A környékbeli kistermelők a portékáikkal, Jónás Tamás, bűvész előadásával, a #hashtEGG Toyee Kalandpark izgalmas kvízekkel, a Siófoki Állatvédő Alapítvány és Állatmenhely pedig kutyasimogatóval várta a látogatókat – mondta Kósz Ágota a Balaton-parti Kft ügyvezetője.

Kötélpálya a Siófok legnagyobb strandján
Fotó: sonline.hu/Németh András

Homokvárat építettek a balatoni árral szemben

A siófoki BalaParty szezonzáró rendezvény egyik újdonságaként homokvárépítő versenyt hirdettek.

– Nevezési díjként egy olyan ajándéktárgyat, babát vagy játékot vártunk, amit hátrányos helyzetű családoknak tudunk felajánlani – mondta Kósz Ágota.

Fejes László a verseny ötletgazdája, a Balaton-parti Kft. munkatársa az eredményhirdetés alkalmával elmondta: a zsűri az összes ifjú várépítőt jutalmazza, hiszen mindegyik munka kreatív és strapabíró lett.

Siófok, homokvár-építés
Fotó: sonline.hu/Mócza Dániel

Már tervezi Siófok az őszi programokat is

A korábbi évekhez hasonlóan idén is igyekszik a Balaton-parti Kft. minden hónapban az adott időszakra jellemző programokat szervezni. A télre például adventi vásárral készülnek és idén is lesz jégpálya, mobilszauna és dézsafürdő a strandon.

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Kötélpálya a Siófok legnagyobb strandján
Fotó: sonline.hu/Németh András

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva