Góz Lilla/ Sonline.hu | 2021.10.16. 14:00
Ők lesznek a jövő balatoni vendéglátósai - Siófoki diákok nyerték a menő szakácsversenyt
A Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium csapata hozta el az első helyet a Stílusos Vidéki Éttermiség, az Agrármarketing Centrum és a Magyar Konyha Magazin által meghirdetett szakácsversenyről.

A döntőt az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár helyszínén rendezték, melyre hat csapat jutott be. Az első fordulóban gasztronómiai esszét, termelői kutatási anyagot és a tervezett, lefőzött ételek fotóját kellett leadni. A Kömpf Tíria és Balogh István alkotta csapatot Soósné Bolla Zsuzsanna készítette fel a versenyre, de sok szakmai segítséget kaptak Csapody Balázstól, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnökétől és Jáhni László séftől.

Vadhúsból készült étellel versenyeztek a középiskolások
Fotó: Facebook/Siófoki Szakképzési Centrum

Híres zsűritagok

A döntőben a fiatalok előételnek fogasfilét tálaltak zöld majonézzel, málnás céklával, friss salátával.

A főétel szarvasbélszín volt kelkáposztás kölessel, grillezett gombával és birsalmás mustárkaviárral.

Az ételeket Turi Dorina szolgálta fel. A csapatnak köszönhetően félmillió forintos eszközvásárlással gazdagodik a Krúdy, a versenyzők nagy értékű késkészletet, felkészítő tanáruk utalványt kapott.

A zsűri tagjai:

  • Pesti István, Michelin csillagos séf (Platán Restaurant & Café, Platán Gourmet Étterem és Udvarház) a zsűri elnöke
  • Thür Ádám (Ikon Restaurant Debrecen) zsűritag
  • Gyurik Gábor (Viator Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma) zsűritag
  • Jónás Gábor (Rosinante Fogadó, Szigetmonostor) zsűritag
  • Bodnár Gábor (Panificio Il Basilico, Szentendre) zsűritag
  • André Péter (ügyvezető, Agrármarketing Centrum) zsűritag

 

Forrás: Sonline.hu

Nyitókép: Facebook/Siófoki Szakképzési Centrum

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva