Kolumbán Tünde/Sonline.hu | 2021.06.23. 12:00
Szabad a bringaút is a siófoki Baross hídon
Átadták a forgalomnak a felújított, siófoki Baross hidat. A híd rekonstrukciója fontos mérföldköve a több mint 200 kilométer hosszú Balatoni Bringakör megújulásának, hiszen a híd rekonstrukciója a tavat körbeölelő kerékpárút fejlesztésének részeként valósult meg.

Megkönnyebbülhet Siófok közúti forgalma, mintegy háromnegyed éves felújítás után átadták a Baross hidat. Az átjáró a város tóparthoz legközelebb eső Sió-hídjaként fontos szerepet tölt be Siófok kelet-nyugat irányú közlekedésében, különösen a nyári időszakban. A tavaly szeptemberben kezdett felújítás részeként

kiszélesítették az átkelőt, aminek a burkolatszélességét is növelték 8-ról 9 méterre.

Nagy Róbert, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) vezérigazgatója a hétfői átadón elmondta, hogy a híd szigetelése és újraaszfaltozása mellett elkülönített

gyalogossávot építettek ki, amit akadálymentesítettek, így a babakocsikat nem kell már lépcsőn cipelni a híd nyugati oldalán.

Az 1,25 méter széles, két irányban futó kerékpársávokat kiemelték, ezzel a bringás nyomvonalon biztonságosan lehet tekerni az autók mellett.

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A Baross híd 1983-ban épült, azóta nem újították fel. Az elkészült rekonstrukcióval közlekedésbiztonsági szempontból is sokat léptünk előre, mondta a hídátadón Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője, aki a Balatoni Bringakör kapcsán arról is beszélt, hogy ha a teljes hálózat elkészül, akkor azt a kontinens legbiztonságosabb és legkorszerűbb biciklis útjai közé sorolhatjuk majd amellett, hogy a Balaton térségét Európa egyik legszebb kerékpáros térségeként tartják számon.

A Baross híd végleges átadása július közepén várható, addig ideiglenes forgalomkorlátozások még előfordulhatnak, de ezek már csak rövidebb időszakokban lassíthatják a forgalmat.

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Zamárdi és Lelle között zajlik a bringaút építése

A Balatoni Bringakör felújításának 2019-ben indult első szakaszán, a tó keleti medencéjében már 26 kilométernyi biciklis utat korszerűsített a fejlesztő NIF Zrt. Balatonfőkajártól egészen Siófokig. A város széplaki részén egy gyalogos és kerékpáros híd is épült a Cinege patak felett, és több szakaszon új aszfaltburkolaton tekerhetnek a bringások. A kerékpárút fejlesztések Zamárdi és Balatonlelle között most is zajlanak. Ezen a szakaszon a mintegy 4,5 kilométer hosszan új nyomvonalat is kialakítanak.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva