Krausz Andrea | 2024.10.10. 10:00
Vomberg Frigyes értékeli a Siófoki Halfesztivál ételeit
Október 11. és 13. között ismét megrendezik a Siófoki Halfesztivált, ahol a halas ételek és a színes programok mellett főzőversenyre is sor kerül. Az esemény zsűrielnöke idén is a neves sztárséf, Vomberg Frigyes lesz, aki úgy fogalmazott: „Minden azon múlik, hogy finom, vagy nem finom.”

A Siófoki Halfesztivál árusai 11. alkalommal töltik meg a belváros utcáit a finom sült hal illatával. Számos gasztrokiállító kínálja halas különlegességeit. A Víztorony tövében színes családi programok és ingyenes koncertek várják a látogatókat.

A HalPiknik főzőversenyen és a Fish Food megmérettetésen tehetséges szakácsok mérik össze tudásukat.

A zsűri elnöke idén is a neves sztárséf, Vomberg Frigyes lesz.

Vomberg Frigyes bírálja el a Siófoki halfesztivál versenyételeit
Fotó: Facebook/Vomberg Frigyes

Vomberg Frigyes a lehető legjobb fogásokra számít a Siófoki Halfesztiválon

– Örömmel megyek Siófokra, a Balaton nyári fővárosába, ahol mindig nagyon jó halételeket szoktak készíteni. Már nem először veszek részt a Halfesztiválon, és idén is azt várom, hogy a lehető legjobb ételek szülessenek. Siófokon kívül Bajáról és Szegedről, és sok más helyről érkeznek versenyzők, akik megmérettetnek – nyilatkozta a Travelonak sztárséf.

– A vendégekhez hasonlóan én is jó ízű ételeket szeretem.

Minden azon múlik, hogy finom, vagy nem finom. Kedvelem a bajai halászlét, de ez nem jelenti azt, hogy egy szegedivel nem lehet majd győzni

– fűzte hozzá Vomberg Frigyes, aki a siófoki Fodor Noellel, a Bocuse d’Or 2023-as magyar bajnokával együtt bírálja majd el az ételeket.

Természetesen a fesztivál résztvevői is megkóstolhatják a legjobb halas ételeket, és betekintést nyerhetnek a modern gasztronómia világába.

Hal minden mennyiségben
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

A halas városok is Siófokra látogatnak

Az idei Halfesztiválon a is képviseltetik magukat a „halas városok” Baja, Mohács, Paks és Szeged különleges halételekkel várják a látogatókat, bemutatva a Duna és a Tisza partjának gasztronómiai hagyományait.

A halfesztivál zenei kínálata idén is erős

Péntek este a Neoton Família Sztárjai nyitják meg a rendezvényt, szombaton a Wellhello gondoskodik a jó hangulatról, míg vasárnap a Leander Szimfonik lép fel a Dunakeszi Szimfonikus zenekar közreműködésével. Az ingyenes koncertek minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva