Az élet értelme – KultTér 2024 – Siófok
Helyszín Siófok, Fő tér 2
Időpont

Siófokon, a Kálmán Imre Művelődési Központ teátrumában kerül megrendezésre a KultTér 2024 programsorozat, ahol a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket egy sor különleges előadásra.

Minden pénteken este 19.00 órakor kezdődnek a kulturális csemegék, melyek a magyar irodalom és zene világát ötvözik.

Augusztus 9. péntek 19.00

Mácsai Pál és Lukács Miklós

Az élet értelme – Egypercesek száz percben –Örkény est az Egyperces novellákból

Örkény István „Egyperces novellák” című kötete 1968-ban jelent meg először. Az egyik oldalon a közlés minimuma, a másikon a képzelet maximuma. Az írásokban ott az apró darabokra hullt közös ideáink groteszk látványa, de megfordítva is: a banalitásokban az élet titokzatos teljessége. A műfaj ma már fogalom, sok sora szállóige, alakjai, helyzetei beépültek nyelvünkbe, gondolkodásunkba.
Az egypercesek különös tulajdonsága, hogy nem avulnak. Ennek oka nem csak a vonzó forma, az eredeti optika, a tiszta szellem és a fényes humor, hanem első sorban az, hogy szerzőjük meglátta azt, ami bennünk és körülöttünk nem változik.

Örkény István novelláiból olvas Mácsai Pál, cimbalmozik Lukács Miklós.

További program a KultTér 2024 műsorában:

Augusztus 16., péntek: Hirtling István és Mészáros Tibor „Egy kenguru-uszályt méltóztassék” című estje Márai Sándor műveit és az ahhoz kapcsolódó gasztronómiai utalásokat tárja a közönség elé.

Jegyár 2.000 Ft.

Nyitókép: jegy.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva