IV. Tojás- és Nyúlfutam Siófokon
Helyszín Siófok,
Időpont
Telefonszám
E-mail cím info@hellosiofok.hu
A Balatuning egyesület szervezésében negyedik alkalommal várják a családosokat és a hobbifutókat Siófokon, a Víztoronynál.

A táv 4000 méter, melyet kerékpárral, rollerrel, vagy bármivel teljesíteni lehet.

A rendezvényen húsvéti büfé is lesz, a célba érkezőket 2019-ben is frissítőpont várja a színpad előtti kijelölt területen, ahol klasszikus húsvéti reggelivel készülnek: a sonka-főtt tojás-kalács trió biztosítja majd mindenkinek az energiapótlást a futás után.

Rajt: 11 órakor

Tojáscsácsálás: 11.30

Útvonal: Siófok, Fő tér – Fő utca – Vitorlás utca – Baross-híd – Petőfi-sétány – Glatz Henrik u. – Battyhány u. – Mártírok útja – Baross-híd – Vitorlás u. – Fő u. – Fő tér

A korábbi évekhez hasonlóan a Balatuning nyuszija 2019-ben is elhozza a IV. Tojás- és Nyúlfutam résztvevői számára készített hímes tojásait.

A célban mindenki egy szép színes festett főtt tojás kap jutalmul a táv teljesítéséért.

Mindenképp érdemes nevezni a IV. Tojás- és Nyúlfutamra, hiszen az első 400 célba érkező jutalma egy egyedi befutóérem lesz.

Rajtszámok átvehetők április 21-én 8:30-10:30 óra között a Balatuning nevezési ponton, a Fő téren.

Rengeteg néprajzi vonatkozású emlék lelhető fel Somogy megyei vonatkozásban a húsvét ünnepéhez kapcsolódóan.
A hagyományokat követve a IV. Tojás- és Nyúlfutam résztvevői az ünnep jelképét, egy hímes tojást kapnak célba érkezésüket követően, melyet a tombolasorsolás előtt közösen CSÁCSÁLNAK meg a színpad előtt.

Mi is az a TOJÁSCSÁCSÁLÁS???

“Buzsákon régi szokás szerint a hímes tojást „megcsácsálják.” A csácsálás lényegében egy varázslás, mely megkeményíti a tojást, és az nem törik össze dobáláskor. A földre tett tojást lábbal „csácsálták”, – a tojás fölött lábbal köröket rajzoltak a levegőbe és versikét mondtak.” (Dr. Király Lajos)

A rendezvény INGYENES!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva