likeBalaton.hu | 2024.10.14. 16:30
Állati jó kastélynap – Cicakeresztelő Szántódpusztán!
A hétvégén igazi állati jó hangulat uralkodott a Szántódpusztai Majorságban, ahol az „Állati jó kastélynap” várta a látogatókat.

A hétvégén igazi „állati jó” hangulat uralkodott a Szántódpusztai Majorságban, ahol az „Állati jó kastélynap” rendezvénysorozat várta a családokat. A gyerekek és felnőttek egyaránt élvezték a színes programokat, melyek között különleges kutyás bemutatók, terápiás állatokkal való ismerkedés, valamint az elmaradhatatlan állatsimogató is szerepelt. A látogatók közelről láthatták, hogyan dolgoznak a terápiás kutyák, sőt, testközelből ismerkedhettek meg velük.

A nap legnagyobb attrakciója azonban a majorság kismacskája volt, akinek a látogatók segítségével sikerült nevet találni.

Kormi, a kis fekete kandúr története

A fekete bundájú, korábban elhagyatott kiscica, Kormi, a nap sztárja lett. A Szántódpusztai Majorság kapujában ázottan és soványan találtak rá, de azóta igazi kis huncut kandúrrá fejlődött, aki most már büszke lakója a majorságnak. A látogatók lehetőséget kaptak arra, hogy szavazással segítsenek nevet adni ennek a kis túlélőnek. A cicakeresztelőn a Kormi név lett a győztes, amely színéhez és karakteréhez is tökéletesen illik!

 

Miért volt olyan különleges az „Állati jó kastélynap”?

Az esemény a felelős állattartás népszerűsítését tűzte ki célul, ami különösen fontos üzenet a gyerekek és családok számára. Az állatokkal való közvetlen kapcsolat, a kutyás és lovas bemutatók, valamint az állatsimogató mind-mind arra szolgáltak, hogy közelebb hozzák a természet szeretetét és az állatokkal való törődést.

Az Igazságügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló program segít abban, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan bánjanak felelősségteljesen a háziállatokkal. A nap végén a családok örömmel térhettek haza, hiszen nem csak élményekkel, hanem hasznos tudással is gazdagodtak.

Cicakeresztelő és közösségi élmény

A cicakeresztelő is különleges élményt nyújtott. A kismacska, aki eleinte csak „Muki” volt, most már hivatalosan is Kormi lett, miután több száz szavazat érkezett a közönségtől. A névadás egy közösségi verseny keretében zajlott, és szeptember 28-án a „cicakeresztelő” ünnepség lezárta az Állati jó kastélynapot. A kis Kormi nyugodtan és boldogan fogadta a figyelmet, és biztosan továbbra is a majorság egyik kedvence lesz.

Családi programok Szántódpusztán

Az „Állati jó kastélynap” nemcsak a macskabarátoknak szólt, hanem azoknak is, akik a kutyákat, lovakat vagy más állatokat szeretik. Az állatokkal való közvetlen kapcsolat, a lovaglás, kutyasimogatás mind-mind hozzájárult a látogatók élményéhez. A szervezők gondoskodtak arról, hogy minden korosztály megtalálja a számára legizgalmasabb programot.

Ne maradj le a következő alkalomról!

Ha idén lemaradtál, ne aggódj! A Szántódpusztai Majorság egész évben várja a látogatókat különféle izgalmas programokkal, amelyek nemcsak szórakoztatóak, hanem oktató jellegűek is. Érdemes figyelni a további eseményeket, hiszen minden alkalommal valami új és különleges élménnyel gazdagodhatsz.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva