likeBalaton.hu | 2024.07.09. 12:00
Főszezon a balatoni hajózásban: gyerek- és bulihajó, sűrűbb menetrend, kedvezmények
Idén már már 534 ezer utas használta a balatoni kompszolgáltatást az előszezonban.

A sikeres előszezont követően július első hétvégéjével elkezdődött a hajózási főszezon a Balatonon, emiatt több útvonalon is sűríti járatait a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART). A nyár folyamán minden kikötőből a hét minden napján indulnak menetrendszerinti járatok és kifutnak a programhajók is. A kompokat akár fél óránál is gyakrabban használhatják az autósok és kerékpárosok.

A programhajók köre is tovább bővül idén, a szerdánként Siófokról kifutó esti chill hajóval, valamint a péntekenként Balatonfüredről és Fonyódról induló cirkuszkavalkád gyerekhajóval.

Fotó: BAHART

Már hétköznapokon is sokkal több balatoni kikötőből lehet hajózni

A főszezonban jóval több hajózási lehetőség várja a magyar tengerhez látogatókat. Azokban a kikötőkben, ahol eddig csak hétvégén közlekedtek hajók az előszezonban, ott már hétköznapokon is lehet hajózni. Továbbra is rendkívül népszerű az utasok körében a Magyarország Kormányának több mint hatmilliárd forintos támogatásából megépített és idén márciusban átadott két-két új katamarán és komp. Előbbiek a legforgalmasabb útirányokon, így Fonyód – Badacsony között, valamint a Siófok – Balatonfüred – Tihany útvonalon közlekednek. A kompok szintén már a nyári menetrendnek megfelelően indulnak: Szántódrévből 7:00 és 23:30 között, Tihanyrévből pedig 7:15 és 23:45 között félóránként, vagy − amennyiben a forgalom és az utasok gyors kiszolgálása igényli − akár gyakrabban is. Mindezek mellett pedig a már jól ismert programok mentén 15 kikötőből indul sétahajó, 13-ból naplemente sétahajó, 10-ből gyerek-, 9-ből pedig bulihajó.

A Kelén
Fotó: BAHART

Idén már már 534 ezer utas használta a kompszolgáltatást az előszezonban

– Idén is rendkívül sokan keresik a BAHART hajózási úti céljait, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az előszezonnal bezárólag immár 150 ezerrel többen vették igénybe a BAHART szolgáltatásait, mint az előző évben. 158 ezer utas utazott a menetrendi hajókon, 61 ezer utas próbálta ki a sétahajókat, amely 38%-kal több mint az előző év azonos időszakában, és már 534 ezer utas használta a kompszolgáltatást, ami 20%-kal magasabb a tavalyinál. Ez alatt az időszak alatt közel 68 ezer kerékpárt szállítottak a BAHART hajói, mely majdnem 40%-kal haladja meg a 2023-as számot – emelte ki Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója a főszezon elindulása kapcsán.

A Füred
Fotó: BAHART

Minden eddiginél több kedvezmény a balatoni hajózásban

A nyári szünetben 2024. június 22 – szeptember 1. között a Kajla útlevéllel rendelkező 6-11 éves gyerekek díjmentesen hajózhatnak a BAHART menetrendszerinti települések közötti járatain. Június 1-től pedig a menetrendi hajókon jól bevált családi jegytípust terjesztették ki a séta- és gyerekhajós programokra is − a gyermekek számától függetlenül kedvezményes, fix díjjal.

A fogyatékkal élők a kompok mellett ezentúl már a személyhajókon is díjmentesen utazhatnak.

A BAHART jegypénztárakban az utasok SZÉP kártyával is fizethetnek, a sorban állást pedig elkerülhetik, hiszen előzetesen is megvásárolhatók a hajójegyek ezen az oldalon.

 

 

A megszokott gyerek- és bulihajókon kívül két újítással is készül idén a BAHART. A szerdánként Siófokról induló esti chill hajó utasai az új katamarán fedélzetén, kellemes háttérzene és egy koktél kíséretében élvezhetik a Balaton hullámait, míg a cirkuszkavalkád gyerekhajóval a kicsiknek kedvez a BAHART.

A különleges, cirkuszi gyerekprogrammal Balatonfüredről és Fonyódról futnak ki a hajók péntekenként.

A főszezon során egy videósorozat is készül, melyben a BAHART munkatársai mutatják be a Társaság történetét, hajóflottáját, jövőképét, innovációt, valamint régi és legújabb hajóit. A sorozatot a BAHART közösségi média felületein láthatják majd a hajózás szerelemesei.

 

 

Tervezd meg az utazást!:


Nyitókép: BAHART

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva