likeBalaton.hu | 2024.07.10. 08:00
Molnár Ferenc darabjai a Szigligeti várban a Centrál Színház előadásában
Július 30. és augusztus 20. között a Centrál Színház két Molnár Ferenc-darabbal várja a közönséget a Szigliget Várudvarba.

A Delila és a Játék a kastélyban című előadás is látható lesz

Július 30-tól augusztus 4-ig, esténként 21 órától a Delila lesz műsoron, Balsai Móni, Magyar Attila, Stohl András és Trokán Nóra főszereplésével. A darab története szerint Virág úr, a vidéki csárda tulajdonosa, miután nagy összeget nyert a lottón felkelti Ilonka, a cukrászlány érdeklődését. Így felesége, Marianne, a démoni Delilához hasonlóan kénytelen cselekedni, bevetve a női rafinéria teljes arzenálját, hogy megmentse házasságát.

A Delila Molnár Ferenc háború előtti utolsó vígszínházi bemutatója volt

Akkor Mariannét Molnár harmadik felesége, a nála 24 évvel fiatalabb Darvas Lili alakította, Virág urat Somlay Artúr formálta meg, a csábító pincérlány Muráti Lili volt, a csapos szerepében Mály Gerő tűnt fel, a vőlegényt pedig kezdő színészként Básti Lajos alakította.

– A Delila igazi női darab, a nőt ünnepli, miközben a férfiaknak is izgalmas lehetőséget kínál arra, hogy kicsit belelássanak a női lélekbe – fejtette ki Balsai Móni.

Az előadás a következő évadban már nem szerepel a Centrál Színház műsorán, Szigligeten hat előadást láthat a közönség.

Magyar Attila (b) a csapos és Balsai Móni (j) Marianne szerepében Molnár Ferenc Delila című vígjátékának próbáján a fővárosi Centrál Színházban
MTI Fotó: Kovács Attila

Molnár Ferenc egyik leghíresebb darabja, a Játék a kastélyban is látható lesz

Augusztus 13. és 20. között Molnár Ferenc egyik leghíresebb darabja, a Játék a kastélyban lesz látható Alföldi Róbert, László Zsolt, Balla Eszter, Puskás Samu és Schmied Zoltán főszereplésével.

– Molnár Ferenc színházi pályája csúcsán, 48 évesen, már világhírű szerzőként írta ezt a darabot, amely vallomás a színház hatalmáról. Banálisnak tűnhet ez az édes játék, azonban túlzás nélkül állítom, hogy a darab finoman csiszolt gyémánt. Arról mesél, hogy a színház ugyan nem tudja megváltoztatni az életünket, de képes elhitetni velünk egy szebb valóságot – vallja Puskás Tamás, az előadás rendezője.

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: Trokán Nóra (b) Ilonka és Balsai Móni (j) Marianne szerepében Molnár Ferenc Delila című vígjátékának próbáján a fővárosi Centrál Színházban.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva