viharjelzés: nincs
22°
DK
1 km/h
2018.10.21. 15:00 Strand, ősz, süllő, Szigliget
Megosztom
A szigligeti Süllőfesztivál első napján tökéletes őszi idő várta a vendégeket, a bátrabbak a vízparton vagy a fűben piknikezve fogyasztották el a finomságokat!

Az idei Süllőfesztiválra is több tízezer ember érkezett Szigligetre, már az első nap megtelt a kis település. Rutinos fesztiválra járók már beleszámolták az itt töltött időbe, hogy bizony nehezebb lesz leparkolni a megszokottnál, a szervezők kiépített parkolóval és forgalomirányítókkal is készültek az eseményre.

A településen járó dottó vonattal is kényelmesen megközelíthető a strand, így akár a központban is tudunk parkolni. A strand, mint rendezvényhelyszín, tökéletes választás, egyrészt az itt találhatók vendéglátó egységek, vizesblokkok, másrészt a csodaszép környezet miatt. Nem mindennapi érzés a Balaton partján üldögélve ebédelni vagy vacsorázni.

A Süllőfesztivál főszereplője, a süllő mindenhol frissen készül, ezt kivárni szintén sok időt vesz igénybe, főleg, mert sokan szeretnék megkóstolni az ebből készült ételeket. A Kikötő Étterem kitelepült egységében megtudjuk, fontos az is, hogy a sütéshez használt olajat rendszeresen frissre cseréljék, hiszen csak így sül át tökéletesen a hal. Vincze Péter hangsúlyozta, egy tömegrendezvényen sem megengedhető, hogy gyengébb minőség kerüljön ki a vendéglátósok keze közül, így ők ha szükséges, tíz perces technikai szünetet iktatnak be.

A Villa Kabala nem a megszokott, hagyományos ételekkel érkezett, kicsit csavarnak az ételeken, például az almáspitét pohárban kínálják, és a süllő is rendhagyó módon, kabátban készült.

Nézze meg az ételekről készült fényképeinket:

 

–Szigligeten a fellépőket és árusokat is úgy válogatjuk, hogy megfeleljenek a magas elvárásoknak. Ide nem jöhet olyan árus, aki a kínai piacról hozott bóvlit árulja- mondta korábban Balassa Balázs polgármester. Valóban így van, csodaszép, egyedi termékek közül választhatunk magunknak vásárfiát.

Nézze meg a kézműves árusokról készült képeinket:

 

A rendezvényre a belépés ingyenes, az árusoknál készpénzzel tudunk fizetni.

A fellépők között vasárnap még többek között találkozunk a Bikinivel, hétfőn a Fonográf Emlékzenekarral.

Képeink a rendezvényről:

 

Készítette: Mihály Szilvia

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva