likeBalaton.hu | 2022.06.22. 08:00
Három napig szól a zene Salföldön
Hetedik alkalommal rendezik meg a Salföldi Dalföld fesztivált. A három nap alatt három különböző zenei stílus dallamai varázsolják el a vendégeket.

A Balkánra fókuszál a 7. Salföldi Dalföld; a fesztivál koncertekkel, kiállításokkal, táncházzal, minikonferenciával és sok más kulturális programmal várja a közönséget június 24. és 26. között a Káli-medencében.

3 nap 3 műfaj

A 2014 óta évente megrendezett háromnapos fesztivál három zenei műfajra – komolyzenére, dzsesszre és népzenére – épülő gerincét minden évben más-más főtéma adja.
A Bíró-Gombos Alapítvány által szervezett 7. Salföldi Dalföld az idén a Balkánra fókuszál, elsősorban a zenén keresztül. Világhírű balkáni művészek mellett bemutatkoznak magyarországi délszláv fellépők és olyan délvidéki magyarok, akiknek a zenéjére nagy hatással van a Balkán. Megjelenik a balkáni ortodox egyházzene, és egy minikonferenciát is tartanak Magyar szemmel a Balkán címmel.
A rendezvény művészeti vezetője Rosonczy-Kovács Mihály prímás.

Fotó: Salföldi Dalföld hivatalos

Fotó: Salföldi Dalföld hivatalos

Még a bányában is zenélnek

A pénteki programban szerepel többek között a III. Balaton-felvidéki Néptáncosok találkozója, a Mydros görög zenekar koncertje, Csemer Boglárka Boggie fellépése, valamint magyar és görög táncház is.
A fesztiválon szombaton meghallgathatják az érdeklődők Ha Neul-Bit és Almira Emiri zongoraművész koncertjét Domonkos Máté gitárművész közreműködésével a Szent Máté templomban. A Bánya köztéren a Boban Markovic Orkestar koncertje várja a közönséget. A Poklade zenekar koncerten és a táncházban is fellép.
Vasárnap a Vujicsics Együttes koncertje hallható a Pálos Kolostorromban, és látható lesz az Anton Pavlovics Csehov műve alapján készült Kiss Csaba-darab, De mi lett a nővel? címmel, Tüzkő Sándor, Stubnya Béla és Kálid Artúr előadásában, Tasnádi Csaba rendezésében.
A vasárnapi programban a Baló Sámuel Trió koncertje és a Dresch Quartet koncertje is szerepel.

Nyitókép: Salföldi Dalföld hivatalos sajtófotóMegosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva