Tóth B. Zsuzsa | 2022.06.26. 16:00
Színdarab a Csigó Malomban
A Csigó Malom első ízben adott otthont több személyes színpadi vendégelőadásnak.

A Tapolcai Batsányi Színjátszó Kör Molnár Ferenc: Olympia című kamara darabját adta elő a Csigó Kult Fest 2022 programsorozata keretében, a Veszprém-Balaton 2022 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával.

 

A pódium színpadi előadásra érkezőket Bartunek Katalin, a Csigó malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány elnöke köszöntötte örömét fejezve ki, hogy tíz év és 125 rendezvény óta ez az első több személyes színházi esemény a malomban. A darab rendezője, Némethné Horváth Erzsébet elmondta, hogy már az édesanyja, édesapja, nagybátyja is színjátszó volt az egykori Tapolcai Legényegyletben. A rendező eddig közel húsz kötetet jegyez, három saját színdarabját mutatták be eddig, most készül a negyedik és az ötödik forgatókönyve, továbbá tizenöt előadást rendezett.

 

 

– Ezúttal időutazásra hívta a közönséget, 1913-ba, amikor Ferencz József születésnapját ünneplik egy osztrák fürdőhelyen, ahol egy huszárkapitány és egy osztrák hercegnő esik szerelembe egymással.

 

Az előadásra elfogadta a meghívást Molnár Ferenc dédunokája, a hagyaték őrzője, Lukin Ágnes rendező, aki a darab végén úgy nyilatkozott, hogy a család nevében is nagy tapsot érdemel az előadás.

– A legkülönbözőbb szakmákat űzik az amatőr színészek, akik a család és a munka amellett szabad idejükben játszanak. Le a kalappal előttük. Profi a darab, pergő, remek karakterekkel, jó szereposztással, szép jelmezekkel. Ez az autentikus környezet még hozzátesz az élményhez, amelynek hírét elviszem a családnak. Sok Olympia előadást láttam, 48 éve vagyok a Magyar Televízióban rendező, sok színházi előadást közvetítettem. Láttam azt az előadást is, amelyben Darvas Lili, aki Molnár Ferenc harmadik felesége volt és a Madách Színházban e darab egyik főszerepét játszotta. Büszkék lehetnek magukra a színészek, nagyon szép előadást láthatott a közönség – mondta a rendező.

 

 

Az estet követően a Tibor Pince borait kínálták a vendégeknek.

Nyitókép: Tóth B. Zsuzsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva