Tóth B. Zsuzsa | 2024.08.18. 18:00
Látványos felvonulással kezdődött a Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét
A vendégeket bor- és gasztroutca, kézművesvásár, koncertek és játékpark várja minden nap.

A Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar, a Batsányi Néptáncegyüttes, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend tagjai mellett a Radetzky Huszáregyesület tagjai színesítették a sort a város vezetői és az érdeklődők előtt.

A Radetzky Huszáregyesület lovasai is színesítették a felvonulást
Fotó: veol.hu/Tóth B. Zsuzsa

A megnyitóünnepségen Dobó Zoltán polgármester örömét fejezte ki, hogy nemcsak az országos szinten ismert előadók szórakoztatják az idei ünnepi programon a közönséget, hanem a helyi fiatalok is megmutathatják tehetségüket. A Tamási Áron Művelődési Központ által szervezett eseménysorozat augusztus 16-tól 20-ig várja a vendégeket a Kisfaludy utcában.

A megnyitó napján, 16-án Németh István Péter költő irodalmi sétával várt mindenkit, szombaton nemzetközi nagypályás labdarúgótorna, gyermekműsor, író-olvasó találkozó és sok zene szerepel a programok között. 18-án pörköltfőző versenyt rendeznek, több gyermekkoncert lesz és zenés irodalmi estet tartanak. 19-én hasonló a program, amely német nemzetiségi műsorral, koncertek sorával egészül ki. Az utolsó napon ünnepi térzene, szentmise nyitja az eseményeket, lesz kenyérszentelés, koszorúzás is.

A Batsányi Néptáncegyüttessel a legkisebbek is felvonultak
Fotó: veol.hu/Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepi napok programjában koncertet ad a Catharsis, a 4S Street, az Intermezzo Latin Club, a Pepita 77 Tánczenekar, az Irie Maffia, a Varnyú Country, Var Dániel és Molnár György, Farkas Mihály gitározik, Franczia Dániel örömdobolásra hív mindenkit, a Batsányi Táncegyüttes pedig az István, a király című rockopera táncos feldolgozását adja elő. A vendégeket bor- és gasztroutca, kézművesvásár és játékpark várja minden nap. A rendezvény ideje alatt a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola kiállítása is megtekinthető a Tamási Áron Művelődési Központban.

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: veol.hu
Nyitókép: veol.hu/Tóth B. Zsuzsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva