likeBalaton.hu | 2024.06.26. 14:00
A Tihanybuszok a nyári szünetben sűrűbben közlekednek Balatonfüredig
Új Volánbusz-járatok segítik az eljutást Balatonfüred és Tihany között a nyári tanítási szünetben a hétvégéken.

A menetrendi fejlesztésnek köszönhetően 2024. június 22-től szombaton és vasárnap 9 és 18 óra között már félóránként indulnak a körjáratok Balatonfüred és a félsziget között.

Tihany a legjelentősebb település a Balaton partján, amely nem érhető el vasúttal. A „kincses félszigetet” közösségi közlekedéssel Balatonfüred vasútállomáson történő átszállással, többnyire a 7355-ös autóbuszokkal lehet megközelíteni, amelyek két irányból kerülik meg Tihanyt. A tihanyi Bencés Apátság a postánál lévő megállótól gyalogosan érhető el.

Fotó: Volánbusz

Az autóbuszjáratok a Tihanybusz nevet és logót viselik

A Volánbusz 2022 nyarától még egyszerűbb, átláthatóbb, a jelenlegieket kiegészítő információkat nyújtó utastájékoztatási felületeket biztosít a Balatonfüred és Tihany között utazóknak, az autóbuszjáratok pedig a Tihanybusz nevet és logót viselik. Idén a nyári tanítási szünetben, a hétvégi időszakban új Tihanybusz-járatok segítik az eljutást, így 9 és 18 óra között már félóránként indulnak az autóbuszok.

Budapest felől Tihany kétóránként elérhető a Kék Hullám expresszvonatokhoz csatlakozó Tihanybuszokkal. A menetrend, térkép és a vasúti csatlakozások a Volánbusz honlapján érhetők el.

Fotó: Volánbusz

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Volánbusz

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva