veol.hu/Horváth Gábor | 2020.06.19. 14:00
Akár két napig is bírhatják a tihanyi ultrafutóverseny legjobbjai
Második alkalommal rendezik meg a One Way Ticket Run elnevezésű speciális ultrafutóversenyt a településen. A megmérettetés pénteken kezdődik, és az előrejelzések szerint a legjobbak akár két napon át is a kijelölt pályán lehetnek.

Pénteken kora este, 18 órakor rajtol a 2. Riska – One Way Ticket Run speciális verseny, amelynek résztvevői a Belső-tó mellett kijelölt, hét kilométer hosszú pályán futnak majd.

Az esemény különlegessége az, hogy pénteken 18 órától kezdve minden órában rajtol egy-egy 7 kilométeres futam. A győztes az lesz, aki a legtovább marad a pályán. Az indulók addig lesznek versenyben, amíg egy órán belül képesek teljesíteni a hét kilométeres pályát.

Tavaly 27 órán keresztül tartott a megmérettetés, de idén még ennél is hosszabb és nagyobb küzdelemre van kilátás. A mezőnyben számos remek ultrafutó szerepel majd, olyan sportolók, akik – alvás nélkül – akár két napon keresztül is bírják az ilyen terhelést.

Az nyer, aki tovább marad talpon (Fotó: Illusztráció/Pixabay)

A viadal zárt körű lesz, a résztvevőkön kívül – száz indulóban maximálták a létszámot a szervezők – más nem léphet be a versenyközpontba, illetve csak akkor, ha a futók a pályán tartózkodnak.

Szombat reggel nyolc óra után a még versenyben maradt (nyilván már jóval kisebb számú) résztvevők segítői már a pálya teljes szakaszán frissíthetik futójukat.

A koronavírus-járvány miatt valamennyi induló alapos orvosi ellenőrzésen és lázmérésen esik át a versenyt megelőzően.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva