veol.hu/Marton Attila | 2020.08.15. 17:00
A csillagos ég alatt nézhetünk filmeket Veszprémben
Hat filmvetítést tartanak nyár végéig az ifjúsági ház kerthelyiségében.

A kertmozi egy európai projekt részeként jött létre, amelynek befogadó szervezete a Lélektér Alapítvány.
— Szerettünk volna egy olyan kültéri közösségi helyszínt kialakítani, ahol találkozhatnak a fiatalok, és együtt tölthetik az idejüket — mondta Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke. Hozzátette, az Európai Szolidaritási Testület által támogatott projekt keretében a fiatalok rendbe tették a Veszprémi Ifjúsági Ház kertjét, raklapbútorokat készítettek és kertészkedtek, emellett programokkal töltik meg a helyszínt.

Július óta már három este vetítettek filmet, rendezvényről rendezvényre nagyobb érdeklődés mellett. Azt, hogy milyen filmet tűznek műsorra, a közösségi oldalon szavazók választják ki. A nyár végéig még három vetítést tartanak, mindegyiket csütörtök este.

(Fotó: Balogh Ákos/Napló)

Az ingyenes vetítéseken popcornnal és limonádéval is várják a látogatókat. A kertmozi sikerén felbuzdulva az alapítvány szeretné folytatni jövőre is a programot, amelynek feltétele pályázatuk pozitív elbírálása. A vetítések mellett további programokkal töltik meg a helyet, például fia­talok és döntéshozók között szerveznek találkozókat, ahol a középiskolások és fiatal felnőttek elmondhatják véleményüket, javaslataikat, magyarázta Takáts Emese.

A kertmozit az ifjúsági ház kerthelyiségében lehet megtalálni, bejárat az Ádám Iván utca felől lehetséges.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva