Krausz Andrea | 2024.07.20. 18:00
A Nap Harcosa egy balatoni asztrológus hölgy, aki átsegít az élet nehézségein
Balatoni lánynak vallja magát Szücs Ildikó intuitív asztrológus, meditációs tréner és író, aki Nap Harcosa néven nyújt egyfajta önismereti térképet azoknak, akik hozzá fordulnak. Mint mondja, életünk során nem mindig az a rossz, amit elsőre annak gondolunk. Vagy fordítva. Az asztrológia olyan megoldási kulcsot nyújt, melyet saját magunknak kell a „zárba illeszteni”.

Veszprémben él és dolgozik asztrológusként és segítő szakemberként Szücs Ildikó, aki balatoninak vallja magát. Felsőörsi édesapja révén sokat járt a magyar tenger partjára, de a mai napig is imádja Alsóörsöt, és Balatonalmádit. Ha teheti, ezeken a helyeken kapcsolódik ki családjával. Ildikó önismerettel foglalkozó írásai népszerűek az interneten, közvetlen és vidám természetének köszönhetően egyre többen kerülnek kapcsolatba az asztrológiával. Experiverzum elnevezéssel harmadmagával sikeres személyiség- és tudatosságfejlesztő tanfolyamokat szervez a fővárosban. Így őt kérdeztük arról, hogy miben lehet segítségünkre az asztrológia, ha valahol „elakad” az életünk.

– Az asztrológia abban segít, hogy az emberek ráébredjenek, mi is az életfeladatuk. De ezt ne úgy képzeljük el, hogy pl. „legyél mérnök”, és akkor boldog leszel. Hanem, hogy mindenkinek van egy választott feladata, amiért ide született a Földre. A születési képlet olyan, mint egy térkép önmagunkhoz, ezen keresztül vizsgálom meg az ember alapvető energiamintázatát. Hiszem, hogy a térképünk, mint egy használati útmutató, segít abban, hogy megtaláljuk az utunkat. Bár az asztrológia sokaknak úgy tűnik, mintha varázslás lenne, vagy humbug. De ez nem jóslás, hanem egy több ezer éves tudomány, csak az utóbbi kétszáz évben „elfelejtették”.

Személyiség- és tudatosságfejlesztő tanfolyamot tart Szücs Ildikó
Fotó: Szücs Ildikó

– Kik és milyen problémával szoktak felkeresni?

– Gyakran keresnek meg olyan emberek, akik azt érzik, hogy el vannak veszve. Hiszen arra nevelnek bennünket, hogy járjunk iskolába, legyünk jók, viselkedjünk rendesen, legyen diplománk, szüljünk gyereket, legyen szép házunk, kocsink. Gyűjtögetjük a fizikai dolgokat, hogy mindenünk meglegyen, de lehet, hogy ezek csak a szüleink, vagy mások elvárásai. Mi pedig nem is azzal foglalkozunk, amivel szeretnénk, vagy ami az álmunk volt. Olyanok is megkeresnek, akik 25 évesen, az életük elején tartanak, de olyan is van, aki 40 évesen meg szeretné erősíteni magában, hogy jó úton halad-e. A születési képletünkben minden benne van. Megtudhatunk dolgokat a jelenlegi életünkről, a személyiségünkről, azokról a képességekről és adottságokról, amit magunkkal hoztunk, hogy beteljesítsük a választott életfeladatunkat. Amikor valakit a jelenlegi élethelyzete foglalkoztat, akkor az aktuális bolygóállásokat összevetem a születési képlettel, amiből kiderül, hogy milyen hatások várhatóak. Nagyjából fél vagy egy évre megnézzük, hogy milyen hatások érkezhetnek. Például ha valaki munkahelyet szeretne váltani, felvázolom neki, hogy mire számíthat, és annak milyen kimenetele lehet. Van egy hatás, ami sokféleképpen megjelenhet: negatívnak látszó hatásból pozitív dolog születhet, vagy pozitívnak látszó hatásból negatív dolog is lehet. De a szabad akarat jelen van, és az adott embertől függ, hogy mit dönt. Rajta múlik, hogy hogyan éli meg a változást. Például megtudja, hogy konfliktusa lesz a főnökével. Az egyik ember katasztrófaként éli meg ezt a helyzetet, és belebetegszik. Más pedig úgy éli meg, hogy kiáll magáért, kiharcolja, ami jár. És még fejlődik is. Önismereti módszernek tartom az asztrológiai elemzést. Nem könnyű, ha valaki esetleg szeretne elmélyedni önmagában, mert magunkra ritkán tudunk kívülről ránézni. Azt tapasztalom, hogy sokszor a pozitív dolgokat sokkal nehezebben ismerik el az emberek. Azt, hogy mennyi mindenben jók, vagy tehetségesek.

Veszprémben él és dolgozik asztrológusként és segítő szakemberként Szücs Ildikó
Fotó: Fábián Linda – Linda Fotó

– Milyen beállítottságú emberek fordulnak hozzád?

– Nyitottságra mindenképpen szükség van. A materialisták nem valószínű, hogy hozzám jönnek, az ő szemléletükbe az például nem fér bele, hogy nem azt kell nézni, kinek a hibája, ha engem vert az apám. Hogy nem csak ez az egy élet van: megszületünk, egy testben leéljük az életünket, aztán vége. Ha egy folyamatnak tekintem az életeket, látom a nagyobb képet. Megértem, hogy mi miért történik. Milyen tapasztalatra van szükségem, hogy engem valaki bántson. És én abból mit tanulok, mit viszek tovább. Ezt szoktam az emberek képletéből kiolvasni.

– Hogy ismerkedtél meg az asztrológiával?

– Kamaszként már olvasgattam róla, érdekeltek a csillagképek mögötti történetek és a mitológia. 20 évesen jártam először Iványi Gyöngyi asztrológusnál. A kérdésem az volt, hogy én jó ember vagyok-e. Megnyugtatott, hogy nem vagyok egy rettenetes alak, és ez nagyon jó érzés volt, ugyanakkor lenyűgözött, amit a képleten láttunk. Többször is visszamentem hozzá, és mindannyiszor meglepődtem, hogy tényleg „bejönnek” azok a dolgok, amiket mondott. 2015-ben elkezdtem az asztrológiát iskolában tanulni, és az ismeretségi körömben hamar elterjedt a híre, hogy ezzel foglalkozom. Azóta sokan megkerestek, hogy őket is elemezzem. Többféle képzés után meditációs trénerré váltam.

Az asztrológia abban segít, hogy az emberek ráébredjenek, mi is az életfeladatuk
Fotó: Szücs Ildikó

– Mit jelent a választott neved, a Nap Harcosa?

– Segítek rávilágítani olyan dolgokra, amit vagy nem látunk, vagy nem akarunk látni magunkkal kapcsolatban. A Nap a tudatos énünket szimbolizálja az asztrológiában. A Nap fényével, vagyis a tudat fényével bevilágítom a „sötét” sarkokat. Felszínre hozok olyan dolgokat, amelyek a tudat alatt befolyásolják a döntéseinket. Viszont ha ezek már a felszínre kerültek, akkor a döntés már a te kezedben van, hogy a tudással mit kezdesz. Például tovább viszed azt a családi mintát, amitől egyébként rosszul érzed magad. Vagy lerakod a terhet, és a saját feladatoddal foglalkozol. Nálam az asztrológiai tudás kiegészül az intuícióval, vagyis hagyom, hogy ráhangolódva a másik emberre átjöjjenek olyan információk is, amiket a könyvekben nem tanítanak. Így jobban rá tudok érezni, hogy egy hatás hogyan jelenik meg az illetőnél.

Segít rávilágítani olyan dolgokra, amit vagy nem látunk, vagy nem akarunk látni magunkkal kapcsolatban
Fotó: Szücs Ildikó

– Tudsz azoknak segíteni, akik állandó feszültségben élnek, és sok a konfliktusuk?

– Ha összeveszel az anyáddal, a főnököddel, a szomszéddal és még a boltban is egy nénivel, akkor lehet, hogy te vagy a közös nevező. De vajon miért van ez? Miért veszel össze mindenkivel? Az asztrológiával meg lehet nézni, hogyan működik az ember a kapcsolataiban. Ha nem érzed jól magad a munkahelyeden, lehet, hogy nem vagy a „helyeden”. Meg kell nézni, hogy mi az, ami neked jól esne, mi az, ami boldoggá tenne, mi az, ami kikapcsolna. Érdemes megvizsgálni, hogy mire akar ez a helyzet megtanítani. Az asztrológiával és az intuíció segítségével nemcsak arra mutatok rá, hogy hol van a kihívás, nehézség, vagy az akadály. Hanem hogy ideális esetben hogyan lehet megoldani. Rajtunk múlik, hogyan éljük meg a változást. A nehézségeken keresztül ki kell fejlesztenünk egy új képességet, amivel legyőzhetjük a problémákat. Az egót nem legyűrni kell, hanem „megdolgozni”, hogy a szolgálatunkba álljon.

Nyitókép: Fábián Linda – Linda Fotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva