likeBalaton.hu | 2024.06.27. 16:00
A Rally Hungary veszprémi fordulója egyedülálló elismerést kapott
A Rally Hungary két csillagot kapott, most a maximálisan elérhető három csillag megszerzése a cél.

A Nemzetközi Automobil Szövetség a fenntarthatóságra törekvés és környezetvédelem terén elért eredményeiért rangos elismerésben részesítette a rali Európa-bajnokság magyarországi versenyét, a Rally Hungary-t.

Az autó- és motorsportban is egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem, a környezettudatos gondolkodás és a fenntarthatóvá válás, amit a FIA 2011-ben létrehozott környezetvédelmi akkreditációs programja is mutat.

A rali Európa-bajnokság magyarországi fordulója, azaz a Rally Hungary 2023-tól kezdődően azt tűzte ki célul, hogy javít a rendezvény környezeti teljesítményén, ami olyan jól sikerült, hogy 2024-ben első magyarországi rendezvényként megkapta az FIA kétcsillagos értékelését (a három csillag a maximum).

Mád, 2020. november 7. A finn Emil Lindholm és Mikael Korhonen páros a Skoda Fabia Rally 2 Evo versenyautójukkal a rali Európa-bajnokság (ERC) futamában, a Rally Hungary negyedik gyorsasági szakaszán Mád közelében 2020. november 7-án. MTI/Sóki Tamás

A 2020-as Rali Európa-bajnokság a Rally Hungary negyedik gyorsasági szakaszán
MTI/Sóki Tamás

A Rally Hungary a feladatai közé vette többek között a szelektív hulladékgyűjtést

A tömegközlekedés használatának népszerűsítését, az energiatakarékosságra törekvést, a folyó- és állóvizek, veszélyeztetett területek védelmét, a diszkrimináció kizárását, valamint az egészségügyi és biztonsági követelmények betartatását.

A Rally Hungary számára a cél a háromcsillagos értékelés megszerzése

A környezeti hatásoknak – beleértve a víz-, talaj-, levegő- és zajszennyezést –, illetve a szervezet szén-dioxid-kibocsátásának és a hulladéktermelésének mérésével a Rally Hungary 3-5 éves célokat tűzött ki annak érdekében, hogy csökkentse a környezetszennyezést és a kibocsátást.

– Rendkívül fontos, hogy az autósport is kivegye a részét a fenntarthatóságért folytatott küzdelemből. Az FIA nem csupán a rendezvényeket, hanem a tagszervezeteit is minősíti, így örömmel jelenthetem, hogy az MNASZ is megkezdte az átalakításokat annak érdekében, hogy környezetvédelmi minősítést kapjon a nemzetközi szövetségtől – mondta Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke.

Az áprilisi Rally Hungaryre, az Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutamára – amely a HUMDA országos ralibajnokság nyitófutama is volt egyben – Veszprémben került sor.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: A 2020-as Rali Európa-bajnokság a Rally Hungary negyedik gyorsasági szakaszán
MTI/Sóki Tamás

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva