likebalaton.hu | 2021.04.12. 14:00
Augusztusban lesz a VeszprémFest - Tom Jones mellett csak hazai előadók lépnek fel
Tom Jones mellett idén kizárólag hazai művészek lépnek színpadra. Új időpontban, augusztus 17-21. között rendezik a VeszprémFestet. Mutatjuk a részleteket.

Az elhúzódó koronavírusjárvány miatt a korábban meghirdetetthez képest új időpontban, augusztus 17-21. között rendezik a VeszprémFestet. Tom Jones, a Jazz+Az és a VeszprémFest Classic előadóinak koncertje biztosra vehető, Jamie Cullum azonban idén nem, csak jövő nyáron lép színpadra. A három helyszínen zajló, öt napos prémium zenei fesztivál szervezői május 1-ig bejelentik a teljes programot, melyben Tom Jones mellett – idei különleges kínálatként – kizárólag hazai művészek szerepelnek.

Tudj meg mindent Veszprém városáról ide kattintva.

3 helyszín, 5 nap, 8 koncert a VeszprémFesten

A pandémia tömegrendezvényeket érintő következményei, valamint ezzel összefüggésben a külföldi előadóművészek nemzetközi turnéterveinek meghiúsulásai miatt új időpontban, valamint a korábban bejelentett programon változtatva, augusztus 17-21 között várja közönségét a VeszprémFest. Idén három helyszínen, öt napon át nyolc koncertet láthatnak a prémium zenei fesztivál nézői. A teljes programból most öt koncert előadóit ismertetik a szervezők, a teljes kínálatot heteken belül jelentik be.

Fotó: VeszprémFest hivatalos

Augusztus 18-án Jazz+Az koncert lesz a szabadtéri színpadon

A fesztivál második napján, augusztus 18-án a Jazz+Az lép színpadra a História Kertben. Geszti Péter és formációja az emlékezetes 2020-as Aréna koncert után a VeszprémFest szabadtéri színpadán is előadja rövid, ám annál sikeresebb pályafutásának legnagyobb slágereit.

Az elmúlt évek VeszprémFestjeiről itt írtunk.

 

Az egyetlen külföldi előadó Tom Jones lesz idén

A VeszprémFest idei programjának egyetlen külföldi előadója, a Grammy-díjas Sir Tom Jones augusztus 19-én lép színpadra. A nyolcvan éves élő legenda 2017-ben a VeszprémArénában adott hatalmas sikerű koncertet, most ismét ezen a helyszínen áll közönség elé. Programjában legismertebb világslágerei mellett április 23-án megjelenő legújabb, 42. stúdióalbumáról a Surrounded by The Time-ról is elhangzanak majd dalok.

VeszprémFest Classic a Czifrra100 emlékév keretében

A fesztivál másik szabadtéri helyszínén, a Jezsuita Templomkertben VeszprémFest Classic címmel, a Cziffra100 emlékév keretében három rendkívüli produkciót láthat a közönség. A sorozat nyitányaként, augusztus 17-én, a VeszprémFest történetében legtöbbször fellépett művész, Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera címmel ad koncertet.

Balázs János, Lendvay József, Tompos Kátya, Szakcsi Lakatos Béla is fellép

Augusztus 18-án a Paganini+ programmal Balázs János és Lendvay József mellett az a Szakcsi Lakatos Béla lép színpadra, aki 2004-ben ott volt az első fesztivál fellépői között. Augusztus 19-én pedig, mintegy záróakkordként, Tompos Kátya és Balázs János Cziffra Café című estjét élvezhetik a nézők.

Rendhagyó zenei kínálat a VeszprémFesten

A megszokottól eltérő, új időpont egyben rendhagyó zenei kínálatot is hoz. A fesztivál további napjain – augusztus 17, 20, 21 – ugyanis külföldi előadók helyett ezúttal a magyar zenei élet legnívósabb előadóinak produkció állnak színpadra, melyeket május 1-ig bejelentenek a szervezők.

Fotó: VeszprémFest hivatalos

A Jamie Cullum koncert 2022-re csúszik

A korábban, a 2021-es fesztiválprogram részeként meghirdetett Jamie Cullum koncert idén elmarad, ám a menedzsmenttel történt megállapodás alapján a brit művész 2022. július 12-én fellép Veszprémben.

 

Nyitókép: VeszprémFest hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva