likeBalaton.hu | 2024.08.16. 16:00
A Belga zenekar dalainak metálos verziói dübörögnek a veszprémi Gyárkertben
A Fém of Bëlga projekt mindössze három alkalommal látható, a dunántúlon csak augusztus 24-én Veszprémben.

Egyfajta ön-tribute a Fém of Bëlga

Egy lemeznyi Bëlga dal élőzenekaros, metálos átdolgozása. Erre tombolhat hatalmasat augusztus 24-én a Gyárkert közönsége. A projekt ötletgazdája Tokyo elárulta, honnan jött az ötlet, hogy a zenekarnak szüksége van egy fémzene lemezre.

Fotó: Bëlga

A Fém of Belga-projekt 15 dalból áll

– A szükség nem játszott szerepet a lemez megszületésében. Egyrészt már ősrégen is eljátszottunk a gondolattal, hogy talán a mi szövegeink is működhetnének torzított gitárokkal is. Aztán pár éve újra előjött ez a téma, Rob is mondogatta nekem, hogy kellene valami ilyesmi, majd kitaláltuk, hogy megcsinálunk 2-3 dalt, amiből végül egy lemeznyi lett, annyira megszaladt a lendület….ez a Fém of Belga, ami 15 dal és 54 perc – magyarázta Tokyo.

Bár a Fém of Bëlga tartalmaz egy-két slágert, mint például a Zsolti a Béka, vagy a Szerelmes vagyok, de alapvetően nem a legnagyobb sikerszámok szerepelnek rajta.

– A dalok hallgatása közben leszűrődött melyik mondja azt, hogy van egy olyan íz, értelmezés ami még érdekes lehet, vagy mintha ki se jött az igazi formája, vagy a tartalomból adódó olyan megvalósítás, ami még inkább kiadja amiről szól – fejtette ki Juhász Rob gitáros/zenei vezető.

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: Tokyo (Győrffy Tamás) énekel a Belga zenekar koncertjén a balatonvilágosi Strand Fesztiválon 2021-ben
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva