Marton Attila | 2021.08.02. 18:00
Irodalom és zene találkozik
Romkoncert-sorozatot indít Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa.

Veszprém és a Balaton-felvidék egyedülállóan gazdag középkori örökséggel rendelkezik, hiszen a régió településeit járva lépten-nyomon kolostor-, templom-, kápolna- és várromokra bukkanunk. Ezeket a romokat tölti meg élettel és művészettel a Romkoncert-sorozat, közölték a szervezők. Az irodalmi és zenei ihletésű koncertek sorát augusztus 22-én Beck Zoltán (30Y) és Vecsei H. Miklós nyitják meg a veszprémi Margit-romoknál.

Vecsei H. Miklós és Beck Zoltán
Fotó: Fejér Boróka

A Kártyajáték című szerzői esten egy 32 lapos pakliból húznak ki legfeljebb tízet a nézők. A kártyákon egy-egy szó, félmondat – ami életfordulókat, hangulatot, állatot vagy égitestet jelöl – szerepel, és mindegyikhez történetek, versek, dalok, személyes élmények kapcsolódnak.

A sorozat második felvonása szeptember 12-én lesz: Szávai Viktória és G. Szabó Hunor (The Qualitons) Sárkánylehelet című, Weöres Sándor verseiből építkező előadását láthatják az érdeklődők a Betekints-völgyben, a jezsuita templomromnál. A Romkoncertek 2022-es és 2023-as állomásai a Balaton-felvidék legszebb romjai közé viszik el az irodalmat és a zenét.

Szávai Viktória
Fotó: Veszprém-Balaton 2023 Zrt.

A személyesebb hangulatúra tervezett előadásokat legfeljebb 100-150 néző előtt tartják, és a szervezők a programokat hulladékmentes (zero waste) eseményként rendezik meg.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva