Horváth Virág | 2020.07.15. 12:00
A Kabóca Bábszínház színt hozott a családok életébe
A két hónapos kihagyás után július második hétvégéjén Papa, mama, gyerekek címmel pótlólagos rendezvényt tartott a Kabóca Bábszínház az elmaradt események helyett.

Még több előadással, kül- és beltéren is izgalmas műsorokkal készült a bábszínház a vasárnapi programra, amely egy egész délelőttön keresztül teljesen ingyen, a legkisebbektől a nagyobb gyerekekig mindenkinek kínált szórakozási lehetőséget.

Az Agóra Veszprém Kulturális Központ előtti téren fél tíztől Wertheim József interaktív szabadtéri bohócműsorával kezdődött a Papa, mama, gyerekek pótlólagosan megtartott rendezvény, amelyet a legkisebbektől egészen a felnőttekig mindenki nagyon élvezett. A produkció a Köszönjük, Magyarország! nevű program keretében valósult meg.

Wertheim József interaktív szabadtéri bohócműsora nagy sikert aratott Fotó: Penovác Károly/ veol.hu

Szőke Kavinszki András, a Kabóca Bábszínház igazgatója elmondta, a színház a későbbiekben még több cirkuszi előadót szeretne majd vendégül látni programjaikon.

– Két éve kezdtük el a Papa, mama, gyerekek családi napokat, ez a második év csonka volt, nagy sajnálatunkra, és nem tudjuk, milyen lesz a következő. Azt lehet látni, hogy nagy az érdeklődés iránta. A Kabóca Bábszínház a hétvégi matiné előadásokat kivette a repertoárból, mert a nézők számából kiderült, hogy ezek nem voltak elég csábítóak. Ahhoz, hogy érdekesebb programokkal tudjunk készülni, bővíteni kellett ezeket az alkalmakat, végül ez nőtte ki magát a havi rendszerességgel megtartott családi napokká.

Az igazgató hozzátette, ez a koncepció nagy érdeklődést váltott ki, és ez a felívelő tendencia szakadt meg sajnos a koronavírus-helyzet miatt. A Kabóca Bábszínház családi napján az Aranyszamár Bábszínház Körforgás című babaelőadása és A Holdkirály palotája, valamint a Tintaló Társulat Zsiga föstő fest című darabját is bemutatták. Szőke Kavinszki András szerint a meghívott előadókkal azt szeretnék elérni, hogy magát a bábszínház műfaját népszerűsítsék Veszprémben is.

Fotó: Penovác Károly/ veol.hu

A jövő évadban cirkuszi elemek és előadások is megjelennek majd a bábszínházi felhozatalban.

– A pantomim és a cirkusz a bábszínházzal rokon műfaj, ugyanabból táplálkozik és építkezik. A kulturális élet beindítására meghirdetett Köszönjük, Magyarország! című programsorozatból is ebből a megfontolásból választottunk egy bohócelőadást, hogy ezzel is a következő évadra készüljünk már. Úgy gondoltam, hogy egy ilyen nyomasztó időszak után nagyon jó feszültségoldó lehet egy ilyen vidám és könnyed produkció – tette hozzá az igazgató.

A Kabóca Bábszínház a jövőben szeretne kimozdulni az Agórából, és a város több pontjára terveznek kitelepedni előadásaikkal.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva