Horváth Virág | 2020.07.16. 12:00
Kékesi Gábornak a Balaton a kikapcsolódást jelenti
A Pannon Várszínház színésze, Kékesi Gábor a nyáron még együtt játszik a társulattal, ám szeptembertől már sorozat-szerepére készül, így aki még szeretne találkozni vele Áts Feri szerepében, annak érdemes ellátogatni a színház nyári előadásaira.

Kékesi Gábor egy újonnan készülő sorozat forgatását kezdi meg az ősztől, ez pedig várhatóan minden idejét le fogja foglalni, ezért a színházi szerepeit visszaadta.

– A dzsungel könyvében, a Pál utcai fiúkban és a Hairben is nyáron láthatnak utoljára. Áts Feri szerepét abszolút magaménak érzem, nem tudom, hanyadik előadás után éreztük azt, hogy teljes mértékig a kezünkben, a lábunkban és a hangunkban van a szerep. Cilával (Szelle Dávid) nekünk van egy verekedésünk a darabban, egy botos csatánk a végső összecsapásban, és azt nagyon sokáig minden előadás előtt egyszer elpróbáltuk, aztán egyszercsak azt vettük észre, hogy már nem gyakoroljuk. Nagyon megszerettük ezt az előadást és a szerepeket is benne.

Fotó: Pannon Várszínház

A Pál utcai fiúk szereplői mind szerethető karakterek, bár Áts Feri személyisége Bokával ellentétben kissé intrikusabb, összetettebb.

– Áts Feri keménysége mögött alapvetően ő is a jóra törekszik, és erkölcsös. Szerintem a nézők is azért szeretik ezt a darabot, mert egyetemes és örökérvényű gondolatokat ad át, mint a barátság, a hősiesség, az őszinteség, a lojalitás és a szeretet. Ezt még a Dés-Geszti szerzőpáros zenei alkotása még jobban ráerősít, a dalok nagyon fülbemászóak, élvezetesek. Azt pedig a nézők is megérzik, hogy a társulat szereti ezt a darabot játszani, ez is sokat számít.

Fotó: Pannon Várszínház

Kékesi Gábor hozzátette, a szabadtéri színpadoknak mindig van egy különleges hangulata, a Vörös Ingesek csapatának jeleneteihez pedig jobban is passzol, hiszen nagyrészt a füvészkertben vannak.

– Én fővárosi vagyok, de a szabadidőmet, ha tehetem gyerekkorom óta a Balatonnál töltöm, így az alsóörsi helyszín számomra még fontosabb. Mióta megszülettem, a család mindig a Balatonnál nyaralt, és most, a bátyámékkal, öcsémékkel is folytatjuk ezt a hagyományt. Édesapám tanított meg szörfözni, a mai napig szívesen csinálom, de imádok akár csak hajókázni vagy úszni a Balatonban. Az egyik élményem, ami először eszembe jutott, amikor még gyerekként a viharos Balatonban a hullámokkal harcoltam, a szüleim nagy riadalmára.

A Pannon Várszínház Alsóörsön július 17-én, a Hangvillában július 25-én, Balatonfüreden pedig július 28-án mutatja be A Pál utcai fiúkat.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva