Promóció | 2023.07.27. 18:00
Melyek a legkedveltebb lakberendezési anyagok?
A divat az enteriőr kialakításánál is változik, hullámzik. Mindig van egy-egy üdvöske, ami váratlanul felbukkan a palettán, mint például a skandináv stílus, és mindig akadnak olyan irányzatok, amik kimozdíthatatlanok, például a modern és a minimalista. De vajon mi a helyzet a felhasznált anyagok tekintetében?

A fánál aligha akad autentikusabb választás!

Mondhatnánk, hogy a fém, vagy a műanyag az uralkodó, de akkor nem állítanánk igazat. A fa még mindig arat, minden körülmények között. A TV asztal kitűnő példa erre. A funkcionalitása megkérdőjelezhetetlen, akárcsak a szükségessége. A legtöbb háztartásban akad minimum egy televízió, aminek az elhelyezésére több módszer is rendelkezésre áll. Hely szűkében a falra felszerelhető polcok nyújthatnak kényelmes megoldást, így valóban megspórolható némi terület a szobában. Ugyanakkor, ha a tér nagy, és nem jelent problémát a térfoglalás, akkor a speciálisan tévé tárolására tervezett asztalka kitűnő döntés. Jól mutat, a kisugárzása jelentős, így konkrétan erőteljesen hat a környezetére.

Mint ilyen komoly pozícióval bíró bútordarab, viszonyítási pontként is szolgálhat. Ellenben, ha sokadik berendezési tárgyként kerül bele egy kompozícióba, akkor lényeges, hogy mind a színei, mind a formái igazodjanak a közvetlen közegéhez. Ha a világos fa árnyalat az uralkodó, akkor a sötét variáció nem befutó, és ennek a fordítottja is igaz. Olykor megéri a lakberendezésben vakmerőnek lenni, a kontrasztokat erősíteni, de ez a stratégia csak bizonyos esetekben jön be, mondhatni ritkán jár sikerrel.

Mi passzol az asztalkához?

A polcok kitűnő kiegészítői lehetnek az asztalnak. Akár felette, akár mellette is helyet kaphatnak. Jól mutatnak, belakják a teret, a falfelületet, és még a pakolást is megkönnyítik. Érdemes élni az előnyeikkel. A legkedveltebb lakberendezési anyagok a polcok terén jelenleg a fa és a fém, illetve ezek kombinációja, amelyek egyszerre modern és természetes megjelenést kölcsönözhetnek a helyiségnek.

És ha már a nappali szóba került, hiszen ezek a berendezési tárgyak a legtöbbször vagy itt, vagy a hálóban kapnak helyet: a különböző stílusokat olykor megéri picit keverni. A modernhez illik egy cseppnyi klasszikus, vagy éppen a minimalistához adagolható egy kis skandináv, így az egyedi végeredmény borítékolható.

 

Képek forrása: New Africa – stock.adobe.com

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva