viharjelzés: nincs
25°
27° 16°
É
14 km/h
2018.08.15. 16:00
Mit csinál szombaton? Simogasson helikoptert!
VESZPRÉM A Helikoptersimogató Nyíltnap arról szól, hogy a szervezők lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érdeklődők megtekintsék a Laczkó Dezső Múzeum Tanulmányi Raktárának udvarán kiállított Mi-24-es harci helikoptert kívül és belül, azaz bárki beülhet a pilótafülkébe – vázolta a legfontosabb tudnivalót Balogh Ákos főszervező, az augusztus 18-ai  (szombat) rendezvény kapcsán.

Idén különlegesség, hogy a Mi-24-es gépek ismét hadba állnak a Magyar Honvédségnél, s ennek apropóján egy fotókiállítás is feleleveníti a típus hazai történetét. A „Rege a Csodaszarvasról – avagy a Legenda feltámad” című fotótárlat a magyar felségjelzésű Mi-24-es, NATO kódnevén HIND azaz Szarvastehén becenevű harcihelikopterek múltját, jelenét és jövőjét mutatja be.

De lesz író-olvasó találkozó is, hiszen Dévényi Veronika, Forgószárnyalás című kötetének szerzőjével is találkozhatnak az érdeklődők.

Kezdés délután 3 órakor a fotókiállítás megnyitásával, ám egészen este 10 óráig nyitva lesz a múzeum kapuja. Aki „simogatni” akar, annak 17 órától érdemes bevennie a Török Ignác utcai objektumot. És, hogy miért este 10-ig? Azért, mert Magyarországon egyedülálló módon a „Laczkó helikopternek” a világítása kívül, belül működik és ahogy lemegy a nap, ezeket is felkapcsolják. Sőt, eredeti repülőtéri fénytechnikai eszközökkel, hatalmas légvédelmi fényszóróval is megbolondítják majd a szervezők a harci gép környezetét.

A rendezvény fővédnöke Sáfár Albert dandártábornok, a légierő haderőnem főnöke. A belépés díjtalan.

Szöveg: JLI
Kép: Benedek Levente

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva