likeBalaton.hu | 2021.05.17. 08:00
Ne lepődj meg, ha katonai járműveket látsz a tó körül!
Hétfőn az M7-es autópályán, a Balaton északi partján és Veszprém térségében halad el egy gyakorlatozó katonai menetoszlop, ami lassíthatja a forgalmat.

Nemzetközi gyakorlatot tartanak Magyarországon május 22. és június 12. között a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterének (Újmajor, Hajmáskér, Körös-hegy, Bakonykúti és Újdörögd) térségében.

A gyakorlat előkészítése érdekében május 17-én a megszokottnál nagyobb csapatmozgásra és katonai gépjárműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalakon:

  • Debrecen, Kossuth Laktanya –Debrecen, Balmazújvárosi út – M35 elkerülő út – M35 autópálya – M3 autópálya – M31 autópálya – M0 körgyűrű – M7 autópálya – 71. sz. út – 710 sz. út – 72. sz. út – 8. sz. főút – Veszprém északi körút – Újmajor,
  • Hajdúhadház, Vay Ádám Kiképző bázis – Hajdúhadház, Hunyadi út – Hajdúhadház, Bocskai tér – Hajdúhadház, Kossuth utca – 4. számú főút – M35 elkerülő út – M35 autópálya – M3 autópálya – M31 autópálya – M0 körgyűrű – M7 autópálya – 71. sz. út – 710 sz. út – 72. sz. út – 8. sz. főút – Veszprém északi körút – Újmajor.

A menetoszlopokon kívül a gyakorlat teljes időtartama alatt lehet számítani katonai járművek megjelenésére az érintett útvonalakon.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kisérőjárművek biztosítják.

Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Nyitókép: illusztráció

Forrás: utinform.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva