Marton Attila | 2021.07.20. 14:00
„Örök lavírozás az életem”
A veszprémi Lélektől lélekig – Érzékenyítő fesztiválon lépett fel egy kortárs szerző regényéből készült drámában Péterfy Bori. A színésznő-énekesnő már nagyon várja, hogy folyamatos nyári munkák után nyaralhasson is a Balatonon.

– Az Apád előtt ne vetkőzz című előadás egy tabunak számító témát dolgoz fel. Mi lehet a szerepe a művészetnek és a színháznak a hasonló társadalmi problémák feldolgozásában?
– A színház egyik fő feladatának azt tartom, hogy reagáljon a társadalmat feszítő történésekre. Az ókori görög drámák is arról szóltak, ami velük akkor történt, nekünk a mostani helyzetről kell szólni. A művészeti ágak közül ebből a szempontból a színház a leginkább kortárs azért is, mert a pillanatnak szól, nem marad fenn, mint egy festmény.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Mennyire fér meg egyszerre a személyiségében a kortárs drámákban szereplő érzékeny színésznő és a színpadon több ezer rajongó előtt tomboló énekesnő?
– Számomra ez könnyen összeegyeztethető, mert nagyon szeretem, hogy sokféle dolgot csinálhatok. Imádom azt, hogy szerepekbe és teljesen különböző élethelyzetekbe ugrálok ki-be folyamatosan. Nyilván nagyon sok lemondással jár ez – és főleg a színészi énem csorbul a zenekar miatt, mert az együttessel hosszabb távra tervezünk mindig –, és emiatt örök lavírozás az életem, hogy mindenhol ott legyek: a gyerekem és a férjem mellett, s közben minél többet lehessek a színpadon.

– Ha már a színpadot említi, több mint nyolc hónap szünet után kezdtek újra koncertezni. Hogyan élte meg a visszatérést?
– Euforikus volt, borzasztóan élveztük, hogy újra színpadon állhatunk. A színházat csináltuk ősszel is, bepróbáltuk az Apád előtt ne vetkőzz darabot, amelyből le is ment még néhány előadás, később meg az Átriumban próbáltuk a Mefisztót, de a próbák nem hasonlíthatók az előadáshoz. A közönség iszonyatosan hiányzott.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Min dolgozik jelenleg, milyen tervekkel készül a közeljövőre?
– Tóth Júlia Éva fiatal írónővel készítünk egy életrajzi könyvet rólam, de nem a szó klasszikus értelmében vett önéletrajzi kötetről van szó. Úgy hívjuk magunk között, hogy trashbook. Stark Attila grafikus – aki a zenekaromnak is sok rajzot alkotott – készít a szöveghez izgalmas illusztrációkat, képregényeket. Nagyon sok fotó lesz benne, és az életemből különböző sztorik. Olyan könyv lesz, ami nem nagyon volt még Magyarországon. Eredetileg idén terveztük megjelentetni, de csak jövő tavasszal várható a kiadása.

– Melyek a legmeghatározóbb balatoni élményei?
– Évek óta végigdolgozom, koncertezem a nyarat, úgyhogy nyaralási élményeim sajnos nincsenek. Viszont nagyon sok emlékezetes koncertélményem van a Balatonról, amiből nehéz lenne egyet kiválasztani, de például a Strand Fesztivál mindig nagyon jó szokott lenni, és annak is nagyon örülünk, ha eljönnek ezekre a fellépésekre a tónál nyaralók. Arról sem mondtam le, hogy a Balatonnál nyaraljak, előbb-utóbb remélem ez is sikerül.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva