Horváth Virág | 2020.06.24. 14:00
Pannon-újratöltve: Bemutatták a Pannon Várszínház jubileumi évadát
Összesen hat nagyszínházi és három stúdiószínházi előadással készül a Pannon Várszínház jubileumi évadára, július 4-től pedig egészen a nyár végéig több mint negyven szabadtéri előadást tervez a társulat.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója a keddi sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt hónapok kényszerszünete többszörösen próbára tette a társulatot, nemcsak gazdaságilag volt nehéz, de lélektanilag is nagy nyomás helyeződött az ott dolgozókra.

A nyári szabadtéri előadások tekintetében az egész országban, szinte minden napon játszik majd a társulat, ezek közül többször a Balaton-parton. – Nagyon megtisztelő, hogy olyan nagy múltú szabadtéri színházak hívtak bennünket újra, mint a Kőszegi Várszínház, a Gyulai Várszínház, a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpad, az egri Agria Nyári Játékok két előadással is, a dunaföldvári szabadtéri színpad és a Balaton-parton pedig Alsóörsön két strandszínházi előadásunk lesz, Balatonfüreden szintén két produkcióval készülünk, de Balatonakaliban, Keszthelyen és Balatonlellén is fellépünk a nyár folyamán – mondta el Vándorfi László.

Az új évadban, szeptembertől az előző évadból kimaradt A doktor úr című vígjáték bérletsorozatát pótolják majd, valamint az eredetileg májusra tervezett A TÁNC Fesztiválja is szeptember 6. és 9. között lesz megtartva. Szeptember végén veszi kezdetét hivatalosan a 20. jubileumi évad.

A Pannon Várszínház már megkezdte az évad első darabjának, a Virágot Algernonnak próbáit. Ezt követően sorrendben a Kölcsönlakást, A főnök meg én meg a főnököt, az Amadeust M. Tóth Géza rendezésében, az évad végén pedig a Hotel Mentholt mutatják be.

 

– Terveink között szerepel továbbá, hogy a házi főpróbáig jutott új mesedarabunk, A szép, a szende és a szeleburdi ősbemutatója nyilvános főpróbán már közönség előtt színpadra kerüljön. Ez a mesejáték új színfolt lehet a színház életében, reméljük, hogy hosszú, sikeres élete lesz. Ezt az 55 perces zenés játékot 6 éves kortól 96 éves korig szeretettel ajánlom mindenkinek – tette hozzá a színház igazgatója.

 

Veszprémben az egykori Várbörtön udvarán július 25-től négy alkalommal láthatja a közönség a társulatot. A nyári előadásokon a színház legsikeresebb darabjait játsszák újra, A Pál utcai fiúkat, a Kőműves Kelement, A dzsungel könyvét, A padlást és a Hairt.

A nagyszínházi előadások mellett a jubileumi évadban három stúdiószínházi előadást mutatnak be: a Jászai Mari című monodrámát, a 23 perc című monodrámát, valamint a Lola Blau című monomusicalt.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva