likeBalaton.hu | 2021.09.15. 14:00
Szarvasbőgés túrával vár az eplényi Síaréna
Az eplényi sípályán a téli szezonon túl is zajlik az élet, ugyanis számos egyéb aktivitás mellett szeptemberben, a szarvasbikák párzási időszakában különleges, szezonális programmal várják az érdeklődőket. A természet szerelmesei ugyanis libegőzéssel egybekötött Szarvasbőgés túrán vehetnek részt.

Szeptember 18-án 18:00 órától egészen 21:00 óráig a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.-vel együttműködve egy

vezetett, 1,5 órás, libegőzéssel egybekötött túra keretében hallgathatják meg a résztvevők a szarvasbikák párzási időszakában kiadott jellegzetes nászénekét, miközben számos érdekességet megtudhatnak ezekről a csodás állatokról.

Fotó: Eplényi Síaréna hivatalos

A túrázók szarvasbőgés idején érzékelhetik a legkönnyebben a vadon élő állatok jelenlétét. A gímszarvas bikák nászuk időszakában változatos hangú és erejű, más-más jelentésű bőgéssel kommunikálnak egymással. Az imponálni akaró, a párkereső, a háremét védő, fajtársaikat elriasztani akaró bikák eltérő hangokkal hozzák társaik tudomására szándékaikat, de az alkonyattól erősödő bőgés az állatok fizikai állapotáról, méretéről és vérmérsékletéről is árulkodik.

A túrán résztvevők libegővel mennek fel a hegyre, ahol egy szakmai előadást hallgathatnak meg, majd megcsodálhatják az Ámos-hegyi kilátóból a csodálatos panorámát. Az állatok bőgését egészen estig hallgathatják, közben étel- és italfogyasztásra is lesz lehetőség. A program végén szintén libegővel ereszkednek le a hegy lábához, mindenképpen egy különleges élménnyel gazdagabban.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva