likeBalaton.hu | 2020.08.07. 12:00
Szeptemberben lesz a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivál Veszprémben
Szeptember 6-tól rendezik meg a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált Veszprémben. Az ötnapos rendezvényen a hazai társulatok produkciói mellett külföldi előadókkal is találkozhat a közönség - közölte a veszprémi sajtótájékoztatón a fesztivál művészeti igazgatója.

Krámer György elmondta, hogy a szeptember 6. és 10. közötti rendezvény első napján a Szegedi Kortárs Balett, a Frenák Pál Társulat és a Zadam Társulat lép közönség elé. A fesztivál második napján egy francia társulat, Compagnie Adrien M. és Claire B. mutatja be Hakanai című előadását, mely a vetített kép és a mozgó ember kettőse révén a videoművészet alkotásaként mutatkozik be a fesztivál közönségének.

— Ezen kívül fellép a Bozsik Yvette Társulat és a Közép-Európa Táncszínház is. Szeptember 8-án látható majd a Pécsi Balett, a Közép-Európa Táncszínház, a Gangaray Dance Company és Feledi János társulatának produkciója. Másnap rendezik a nemzetközi táncgálát, fellép a Duda Éva Társulat és Oberfrank Réka, a zárónapon pedig gálaműsort láthat a közönség — tette hozzá.

Krámer György beszélt arról is, hogy a fesztivál korábbi éveiből már jól ismert társulatok új produkciókkal érkeznek majd a rendezvényre. Mint mondta, a fesztivállal párhuzamosan mutatják be a Gáspár Gábor fotós műveiből összeállított kiállítást a Laczkó Dezső Múzeumban, amely az elmúlt évtizedek fesztiváljainak anyagát tárja a látogatók elé.

Sándor Zoltán, a fesztivál nemzetközi menedzsere elmondta, hogy a szeptember 9-i táncgálára Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, Portugáliából, Szlovákiából, Csehországból érkeznek majd táncművészek.
Vándorfi László, a fesztivált szervező Pannon Várszínház igazgatója közölte: a produkciók a Pannon Várszínházban, az Agórában, a Veszprémi Petőfi Színházban és a Latinovits-Bujtor Játékszínben láthatók majd.

Forrás: MTI
Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva