likeBalaton.hu | 2022.05.22. 12:00
Szulák Andrea és Szabó P. Szilveszter a veszprémi színházban próbál
Könnyek, klezmer, humor és farmer – megkezdődtek a Lévi Story próbái a Veszprémi Petőfi Színházban.

Klezmer daloktól zeng a Veszprémi Petőfi Színház

Megkezdődtek a nyár legnagyobb durranásának ígérkező Lévi Story – A Farmerkirály című darab próbái. Az olvasópróba kirobbanóan izgalmas hangulatban telt. A musical nagyívű történet, tele bánattal, humorral, katartikus pillanatokkal, miközben persze a romantikáról se feledkeztek meg az alkotók. A remek szövegek mellett jobbnál jobb dalok is felcsendülnek a kiváló művészek előadásában, ami a Jávori Ferenc Fegya zeneszerző és Müller Péter Sziámi dalszövegíró zsenialitását dicséri. A darab ötlete a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Oberfrank Pál fejéből pattant ki.

A főbb szerepekben Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté és Kardffy Aisha látható.

– Csodálatos csapattal készül ez a nem mindennapi musical, ami nagy összjátékot követel. Ilyenkor úgy érezzük, bővült a társulatunk és akik vendégként érkeznek hozzánk, kicsit a Veszprémi Petőfi Színház tagjai lesznek. Jókedvet, jó hangulatot és jó munkát kívánok az egész próbafolyamathoz! – nyitotta meg az olvasópróbát Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettes-kreatív menedzsere.

Fotó: Pesti Broadway Alapítvány

 

Az első olvasópróba is frenetikusra sikeredett, köszönhetően a vendégművészek (köztük Haraszti Elli és Horváth Dániel) mellett a Veszprémi Petőfi Színház olyan kiváló művészeinek, mint Keller Márton, Módri Györgyi, Keresztes Gábor, Gaál Attila Csaba vagy Máté P. Gábor.

A Lévi Story – A farmerkirály című darabról
A musicalt a farmerkirály, Levi Strauss élete és az amerikai kivándorlási hullám ihlette. A történet valahol ott kezdődik, ahol a Hegedűs a háztetőn véget ér, s ezen belül Lévi (Lőb) Strauss kalandos életét, karrierjét, a farmernadrág, a blue jeans születését meséli el.

Fotó: Pesti Broadway Alapítvány

 

A darab rendezője, Kerényi Miklós Gábor szerint ez a világsiker musicalje

– Nagy köszönettel tartozunk a Veszprémi Petőfi Színháznak, hogy ez az előadás, kooprodukcióban a Pesti Broadway Alapítvánnyal létrejöhet. A színház nem történelemkönyv és nem irodalmi esszé. A színháznak akkor van értelme, ha mai pillanatokról mesél, ha van jelentése itt és most. Ez az ősbemutató helytáll a jelenkorban.

Megmutatja, hogy mennyire fontos az, hogy az ember ismeretlen közegekben meg tudja tartani saját magát, és ha kell újra tudja kezdeni az életét

– mondta az olvasópróbán Kero.

A darab zenei érdekessége, hogy a zeneszerző, Jávori Fegya természetesen nem tért el Budapest Klezmer Band védjegyévé vált zenei stílustól, de a musicalben van

country, müncheni sördal, modern musical-elem és orosz-német népzenei alapokból felépített kettős-, vagy kisebb kórus.

A Lévi Story hódító útját a Siófoki Szabadtéri Színpadon kezdi július 15-én és 16-án. Augusztus 26- 27-én Fertőrákoson láthatják a nézők, ősszel pedig érkezik a Veszprémi Petőfi Színház színpadára.

Fotó: Pesti Broadway Alapítvány

 

 

Nyitókép: Pesti Broadway Alapítvány hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva