Szücs Ildikó | 2020.12.26. 17:00
Te mit ajándékoznál az állatoknak karácsonyra?
Minden év decemberében egy-egy veszprémi iskola kisdiákjai lepik meg ajándékkal a Veszprémi Állatkert lakóit karácsony alkalmából. Idén a járványhelyzet miatt a személyes ajándékozás elmaradt, de a hagyomány életben tartásához rajzpályázatot hirdettek Te mit ajándékoznál az állatoknak karácsonyra? címmel.

A gyerekek elővehették minden kreatívitásukat, rajzolhattak ceruzával, zsírkrétával, festhettek festékkel vagy akár újságokból kivágott képekből kollázst is készíthettek, amit elküldhettek az állatkertnek. Sorra érkeztek a szebbnél szebb alkotások, amelyek közül a zsűri kiválasztotta a 3 legötletesebbet és ajándékcsomaggal jutalmazta az alkotókat. Ugyanakkor a többi rajzot is olyan jónak találták, hogy úgy döntöttek: minden résztvevőt ajándék belépővel lepnek meg.

Az állatok idén nem bontogathatták a színes csomagokba rejtett finomságokat, amit az iskolások szoktak nekik vinni karácsony előtt pár nappal. Az elmúlt években sokszor a majomház lakóit övendeztették meg gyümölcsökkel, zöldségekkel, és a csimpánzok, gyűrűsfarkú makik vagy mókusmajmok lelkesen falatozták a kapott banánokat és almákat. A tigrisek és oroszlánok természetesen nem vegetáriánus fogást kaptak, hanem nagy darab marcangolni való húsokat. Volt, hogy az elefántházba is bemehettek a gyerekek és gyümölcsöket helyezhettek el az állatoknak, majd az üveg mögül figyelhették, ahogy az ormányosok jóízűen befalták a mandarinokat.

Nosztalgiából nézd meg galériánkat a korábbi állatkerti ajándékozásokról:

Az Állatkert lakóinak talán fel sem tűnik, hogy idén nem látogatták meg őket meglepetés-csomagokkal érkező gyerkőcök, de azért gyermeklelkünkkel hihetünk abban, hogy amikor megtörténik, mégis érzékelik a feléjük áradó gondoskodást és szeretetet, amit nem csak az ünnepek alatt kapnak az emberektől. A karácsony meghittségéhez nem baj, ha járul egy kis illúzió is, hogy a négylábúak, repkedő kétlábúak, úszkáló, szőrős, tollas akárhány-lábú állatok is tudnak örülni az extra figyelemnek.

Nyitókép: Veszprémi Állatkert/Kovács Bálint

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva