Molnár Sándor / Napló | 2020.06.26. 15:00
Ria a rinolány - Megszavazták a Veszprémi Állatkert kis jövevényének a nevét
A nagyközönség segítségét kérte a Veszprémi Állatkert a kis orrszarvúbébi nevének kiválasztásában. Legifjabb lakójuknak afrikai eredetű vagy hangzású, R betűvel kezdődő nevet szerettek volna adni, így lett végül Ria a kis szélesszájú.

2020. február 14-én, Valentin-napon született meg a Veszprémi Állatkert történetének első szélesszájú orrszarvúbébije, aki hamar a látogatók egyik legnagyobb kedvence lett.

A kicsi szépen fejlődik, gyarapodik, jó időben még szorosan anyja mellett, de már egyre bátrabban fedezi fel külső kifutóját is, ahol sokat szaladgál és játszik a homokban.

El sem hisszük, hogy ilyen sokan szívügyeteknek éreztétek a kis orrszarvú baby anyakönyvezését. 🤩 Köszönjük nektek a…

Közzétette: Veszprémi Állatkert – 2020. június 23., kedd

Végre eljött az idő, hogy nevet kapjon az immár több mint négy hónapos orrszarvúkislány. Közösségi oldalán az állatkert a nagyközönség segítségét kérte a névválasztásban, mely során az első fordulóban várták a kreatív névjavaslatokat. Nem volt könnyű dolga a Veszprémi Állatkert munkatársainak, hiszen több mint száz különböző javaslat érkezett. Végül négy nevet választottak, melyekre a közönség a második fordulóban szavazhatott.

A voksokat összesítve a csöppség végül a Ria nevet kapta – adta hírül a veol.hu. A névválasztással sikerült egyfajta hagyományt is követni, hiszen a büszke szülők neve is R betűvel kezdődik. A kis orrszarvú anyukáját Rebekának, apukáját pedig Rafikinek hívják.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva