Marton Attila | 2021.07.23. 19:00
Zene és gasztronómia tíz napon át
Száznál is több bor és esténként három koncert szerepel az idei Rozé, rizling és jazz napok kínálatában.

A fesztivált augusztus 13-22. között rendezik Veszprémben. A rendezvény idén is hű a korábbi évek szlogenjéhez, ugyanis tíz napra harminc borászat települ ki az Óváros térre, ahol harminc koncert lesz hallható, emelte ki Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a Rozé, rizling és jazz napok idén tizenegyedszer lesz ingyenes kísérőfesztiválja a VeszprémFestnek. Ennek megfelelően a költségvetése jóval kisebb, évente 40-50 millió forint, mint a nemzetközi sztárokat felvonultató nagyrendezvénynek. A fesztivált több városi cég, vagy olyan nagyvállalat is támogatja, amelynek Veszprémben működik üzeme. Porga Gyula polgármester arról beszélt, a tizenegyedik fesztivál sorsfordító, ugyanis ha tíz éven át életben tudták tartani a szervezők és a helyi vállalkozások a rendezvényt, akkor az megalapozza a hosszú távú működést.

Mészáros Zoltán felidézte, a program helyszíne a kezdetektől az Óváros tér, amely a város emblematikus helye, ahol 1938-ig a legnagyobb piaca működött a városnak. A fesztivál kezdettől lehetőséget ad környékbeli, pályakezdő zenészeknek, ezek a fellépők az első idősávban kora este lesznek hallhatók. A középső sávban a vokális, könnyedebb stílusú jazz kapja a főszerepet, mások mellett Szőke Nikoletta, Enyedi Sugárka, Danyi Dia és Sapszon Orsi énekesnők lépnek fel együtteseikkel. A fesztivál estéinek zárókoncertjeit mások mellett Szakcsi Lakatos Róbert, Garami Gábor, Pribojszki Mátyás és Gájer Bálint adják. A fesztivál zenei kínálatában a jazz mellett megjelennek a társműfajok, így a blues, a funk, a fusion, vagy a rockabilly is.

Mészáros Zoltán ismertette a fesztivál zenei programját
Fotó: Penovác Károly/Napló

Zsandár Tamás, a rendezvény gasztronómiai felelőse elmondta, a programon 100-120 fajta bort kóstolhatnak a vendégek. A középpontban a Balatonfüred-Csopaki Borvidék lesz, de Veszprém megye többi borvidékéről és a Dél-Balatonról is hívtak borászatokat. Idén harmadszor is megnyitják a „buborékházat”, ahol a Törley Pezsgőpincészet lesz a vendég, valamint idén a Pannonhalmi Apátság sörfőzdéjét is vendégül látják a rendezvényen. A gasztronómiai kiállítók közül az Oliva Étterem tapasokkal jelenik meg, de lesz BBQ is.

A borok mellett pezsgők és sörök is kóstolhatók lesznek, erről Zsandár Tamás beszélt
Fotó: Penovác Károly/Napló

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva