2019.12.10. 17:00
Zsebkendőnyi meghittség
A ZöldLakban rendezett Zsebkendőnyi vásáron pontosan azt kaptuk, amire egy adventi hétvégén szükségünk van: szívet melengető, otthonos hangulatot; különleges, kézzel készített portékákat és egy bögre finoman gőzölgő teát a Bakony gyógynövényeiből.

Ez a vásár igazi kuriózum Veszprémben. Kis helyen, puha, melegséget adó környezetben, a ZöldLak gondoskodó házigazdáival és tele csupa-csupa szeretettel. Ide nem csak beugrik az ember, hanem érdemes időt szánni, hogy megmerítkezzünk a varázslatos hangulatban. Melegen illatozó tea várt mindenkit, amiből egy csésze hamar megnyugtatta a zakatoló lelket is.

A kóstoló után, aki kedvet kapott hozzá, válogathatott az UjváriHerba teái között, amelyek a Bakonyban található gyógynövényekből készülnek. A nagy szeretettel, saját kezűleg szedett növényekből nem csak gyógyteák születnek, hanem élvezeti és gyermekeknek való főzet is. A tasakokon lévő kis történetek, gondolatok, az ízekkel együtt varázsszavakként ivódnak be az ember lelkébe.

Teával a kezünkben aztán felfedezhettük a mosolygó kézművesek kézzel és szívvel készített dolgait, amikből áradt a gondoskodó szeretet. Ékszerekből például több asztalon is csemegézhettünk.

Koronczai Rita, a WireSoulByRita alkotója, egyedi és különleges, kézzel készült drótékszerekkel, ásványkarkötőkkel, kedves kulcstartókkal és könyvékszerekkel készült a vásárra. Rita drótból fonja a lelkében felbukkanó formák és színek kavalkádját.

Széplakiné Tamási Gabriella a férje által készített ásványékszerekkel érkezett. Az ezüst ötvözettel készített achátok, rózsakvarcok, lapis lazulik között számos édesvizi, tenyésztett gyönggyel ékesített csoda is tündökölt.

Szirbek Szilvia, aki maga a Darinka creative, egyedi tervezésű textil ékszerei mellett karácsonyi díszekkel és a jellegzetes Darinka halakkal várta az érdeklődőket. Szilvia kreatívitását hűen tükrözik a vidám színekből álló, bohókás alkotások.

Aki igazi, egyedi ajándékokat keresett, az megtalálhatta a Piktorella asztalán a kézzel festett, kincses faládikák, a vékony falemezből készült, különleges karácsonyfadíszek és mosolytáblákon lévő üzenetek között. Szücs Borka az álomfestő műhely megálmodója minden darabot szívvel-lélekkel készít el.

Falapokból készít nem mindennapi ajándéktárgyakat a Kreatív Lily. Asztalán válogathattunk faliórák, üdvözlő táblácskák, karácsonyfadíszek, poháralátétek, szalvétatartók, és még kapcsoló köré tehető díszek közül is.

Textil állatkák és figurák is nagy számban csücsültek a vásárban. Nagy Katalin újrahasznosított textilből varrja HeArt Toys névre hallgató barátait, a nyuszik és macik között pedig nem mindennapi, de annál szerethetőbb szörnyecskék is kucorogtak. A Tarkaplacc műhelyéből pedig csodálatos horgolt figurák kerülnek ki. Malcsik-Káposznyák Viktória és párja olyan horgolmányokat készít nagy szeretettel, amik bababarát kedvencek és megmelengetik a szíveket.

Látványos faliképeket, faldíszeket készít Kovács Szandra a string art, vagyis cérnahurkolás művészetével. Szandra’s Strings műheléyben bármilyen díszt elkészít kérésre, a vásárban a karácsonyhoz kapcsolódó csodákat nézhettük meg, amelyek többsége ünnepi fényekkel egészült ki.

Lipovszky-Dresher Mária a Lipodresh alkotója, aki kerámiákat hozott a vásárba. Csodaszép bögrék, tányérok mellett nem hiányozhattak a karácsonyfadíszek, csengők, sőt a kerámia ékszerek sem.

Végül egy Balatont érintő csemege volt Az 5 tornacsuka útinaplója című könyv, amely dr. Jámbor Eszter tollából született. Ez nem csupán egy újabb mesekönyv lesz a polcon, és nem is csak gyerekeknek szól, hanem a Balaton környékén lévő látnivalók izgalmas felfedezésére csábító, igazi kedvcsináló a nem csak nyári kirándulásokhoz.

Amíg a szülők kedvükre böngésztek, addig a kicsik sem unatkoztak, hiszen nekik Búzás Csaba gitározott, szájharmónikázott és énekelt egy szőnyegnyi kis kuckóban.

Búzás Csaba zenél

Írta és a fotókat készítette: Szücs Ildikó

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva