Ábrándon túl
Helyszín Veszprém,
Időpont
Ábrándon túl… Für Anikó és Karácsony János James akusztikus koncertje a Magyar Kultúra Napja alkalmával

Für Anikó és Karácsony János próba

Abrándon túl próba Karácsony Jánossal augusztus 31-re.Jegyigénylés: Judy.rez@gmail.com Juddy közönségszervezés

Közzétette: Für Anikó színművész – 2018. augusztus 23., csütörtök

Für Anikó 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1989-2004 között a Madách Színház színésze. 2004 óta az Örkény Színház tagja.

Klasszikus és modern darabokban játszik fő- és mellékszerepeket. Olyan alakítások fűződnek nevéhez, mint Adél megformálása Molnár Ferenc: Üvegcipő című darabjában, vagy Rosalinda szerepe Shakespeare: Ahogy tetszik című drámájában. 1988 óta játszik játékfilmekben és tévéfilmekben, szinkronizál. 2001 óta műsorvezetője a Duna Televízió Talpalatnyi zöld című környezetvédelmi magazinjának.

Karácsony János zenész 1967 -től a Ferm zenekarban játszott, ahol Vincze Viktóriát kísérték. 1971-ben Novai Gáborral, Révész Sándorral, Reck Lajossal, Ákos Istvánnal és Várkonyi Mátyással megalapította a Generált. 1974 -ben csatlakozott az LGT-hez, ahol az Egyesült Államokba disszidált Barta Tamás helyére került. Dalaival és jellegzetes énekhangjával hozzájárult az LGT sikeréhez, legismertebb szerzeményei a Rajongás (1976), az Engedj el (1977), Az utolsó szerelmes dal (1978), A dal a miénk (1980), az Áldd meg a dalt (1980), A síneken (1982) és az Ellenfél nélkül (1984).

Az LGT az 1980-as évek második felében egyre kevesebbet koncertezett, a tagok pedig szólókarrierjükre koncentráltak. Karácsony János három szólóalbumot jelentetett meg. Ezenkívül producerként és hangmérnökként működött közre a Napoleon Boulevard albumain, de az LGT tagjaival is dolgozott.

A belépés díjtalan.
Helyszín: Agóra színházterem

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva