Egy százalék Indián premier előtti filmvetítés
Helyszín Veszprém, Vár utca 17
Időpont 2024. szept. 20. 19:30 - 22:00

Az egy százalék Indián című magyar filmdráma vetítése a FOTON Audiovizuális Centrumban.

Egy százalék indián, Hajdu Szabolcs új filmje premier előtt a FOTONban.

A film után közönségtalálkozó: Beszélgetés Hajdu Szabolcs rendezővel és a film további alkotóival.

A rendező párkapcsolati trilógiájának záró darabja.

A 2016-ban bemutatott Ernelláék Farkaséknál című alkotásban a gyereknevelés körüli nézeteltérések állnak a középpontban, míg a 2024-es Kálmán-napban az intimitás és a szexualitás hiányából eredő feszültségek vezetnek párkapcsolati válsághoz. Az Egy százalék indián az identitás, az öröklött viselkedési minták és a modern nemi szerepek kérdéseivel foglalkozik.

Az Egy százalék indián története egy olyan napon játszódik, amikor egy férfi baráti kör egy barátjuk elvesztése miatt újra kell, hogy találkozzon. A helyszín egy lakás, ahol az évtizedes barátságok egy estére újra felélednek, miközben minden fél párkapcsolata is problémákkal küzd. A gyász, az idő múlása és a jelen lévő alkohol előhozza a barátok évek alatt kialakult különbségeit, a választott nőkkel szembeni versengést, udvarlást, sok esetben a bántást, bántalmazást. A gyerekkori barátságokat cipelni kell, hiszen pótolhatatlanok, de vajon az új belépőknek – a nőknek – mindent el kell viselni a férj régi barátaitól vagy akár a saját férjüktől?

Hajdu Szabolcs rendező, író, az Egy százalék indiánban a sok éves barátságok és házasságok nehézségeire, konfliktusaira helyezi a hangsúlyt.

Magyar filmdráma | Rendező: Hajdu Szabolcs | Szereplők: Hajdu Szabolcs, Gelányi Imre, Pető Kata, Tóth Orsi, Szabó Domokos, Tankó Erika | 82 perc

Helyszín

FOTON Audiovizuális Centrum

Veszprém, Vár utca 17, Magyarország

Online jegyvásárlás

 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva