A látvány mellett azonban mégiscsak az ízeké volt a főszerep a helyi Turisztikai Egyesület által szervezett, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő rendezvényén, melyet Pali Róbert polgármester nyitott meg.
A zsűrielnök Bereznay Tamás séf elárulta lapunknak: a jó kolbászt keresik. Ez azt jelenti,hogy arányos és jól összedolgozott benne a hús és a zsír, nincsenek túlsúlyban egyes fűszerek: harmonikus az ízesítés, jó ízű a kolbász.
A legtöbben titkos recept alapján készítették a kolbászt, de volt, aki annyit elárult, régi családi hagyomány szerint. Voltak különleges ízesítésűek, mint például a bajor, vagy éppen az angol kolbász. A 31 csapat közül a Magyar-Német Barátság nevű csapat győzedelmeskedett, egy hagyományos ízesítésű kolbásszal.
Nézd meg a finom kolbászokról készített képeinket:
Forrás: zaol.hu