2019.11.18. 10:00
A kerítés is kolbászból volt Vonyarcvashegyen
A címbéli mondat nem túlzás: versengő csapatok díszített asztalai között volt olyan, melyen a különféle húsokból készített, kolbászkerítéssel körülvett házikó is helyet kapott a Vonyarcvashegyi Kolbászolón.

A látvány mellett azonban mégiscsak az ízeké volt a főszerep a helyi Turisztikai Egyesület által szervezett, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő rendezvényén, melyet Pali Róbert polgármester nyitott meg.

Fotó: Keszey Ágnes

A zsűrielnök Bereznay Tamás séf elárulta lapunknak: a jó kolbászt keresik. Ez azt jelenti,hogy arányos és jól összedolgozott benne a hús és a zsír, nincsenek túlsúlyban egyes fűszerek: harmonikus az ízesítés, jó ízű a kolbász.

Fotó: Keszey Ágnes

A legtöbben titkos recept alapján készítették a kolbászt, de volt, aki annyit elárult, régi családi hagyomány szerint. Voltak különleges ízesítésűek, mint például a bajor, vagy éppen az angol kolbász. A 31 csapat közül a Magyar-Német Barátság nevű csapat győzedelmeskedett, egy hagyományos ízesítésű kolbásszal.

Nézd meg a finom kolbászokról készített képeinket:

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva