Bólyi Alexandra | 2018.07.13. 06:00
Zoltán Erika: A Balatont soha nem hagyjuk ki!
Július 20-21-én rendezik meg Fonyódon a Retro Fesztivált, ahol fellép Zoltán Erika és csapata. A népszerű énekesnő kedveli a magyar tengert, sok időt töltött ott az évek alatt.

– A karriered a Balatonnál kezdődött, hiszen Siófokon rendezték meg az Interpop fesztivált, ahol először mutatkoztál be a közönségnek.

– Az 1986-os Interpop fesztivál valóban emlékezetes volt, hiszen az előadóknak új, saját dallal kellett ismeretlenül bemutatkozniuk. A műsor után sok jó énekes került ki, akiket a mai napig elismer és kedvel a közönség. A Szerelemre születtem című dallal mutatkoztam be, ez fontos és meghatározó volt a pályám beindításánál. De Siófokhoz nagyon sok régi élményem kötődik, nyaranta énekes-táncosként dolgoztam vendéglátóhelyen, így évente 3-4 hónapot is lent töltöttem. Májusban leköltöztünk és szeptember végéig a Balatonon éltünk, az egész szezont végigdolgoztuk. Minden este 11-kor felléptünk a műsorral, viszont az egész napunk szabad volt. Fiatalként az egy nagyon klassz dolognak számított, hiszen az egész nyarat a Balcsin tölthettem. A 80-as években Siófok a Balaton központjának számított, most már sok hely van, ami népszerű. Számomra Balatonfüred is nagyon kedves, minden évben meglátogatjuk az augusztusi borheteket, ahol a sétányon remek borászok kínálják különleges és finom nedűiket. Szabadisóstón nagyon kedves barátainknak van nyaralójuk, a tábor után is minden évben ott töltünk velük egy hetet. Bejárjuk a környéket, és falatozunk azokban a kis éttermekben, amelyeket már kipróbáltunk.

– Említetted a tánctábort, amit régóta szerveztek a nyári időszakban.

– Már 26 éve a táboroztatunk, de a Balatonhoz csak 2 éve szervezzük a programot. Balatonföldváron a Három Hattyú Hotelbe kezdtük, amit nagyon szerettünk, de sajnos idén bezárt a szálloda, így a tábor Siófokra került, pontosabban július 29-én kezdődik. A balatoni kötődés fontos, hiszen az első évben is már nagyon jól érezték magukat a fiatalok, és remélem, hogy sikerül még hosszú évekig itt maradnunk a táborozókkal.

A Retro Fesztiválon is fellép az énekesnő és csapata

– Szeretettel beszélsz a Balatonról, gyerekkorodból is vannak emlékek?

– Nagyon sok… Gyerekkoromban a nagymamám Vonyarcvashegyen vásárolt egy picike telket, amire egy nagyon régi, klasszikus faházat épített fel a család, amiben petróleumlámpával lehetett csak világítani, és a wc is kint, az udvar sarkában volt. Nagyon sok időt töltöttem ott a nagymamámmal, amikor vége volt a sulinak, szinte az egész nyárra leköltöztem Vonyarcra. A Balaton emiatt is meghatározó az életemben, és nagyon szeretem.

– Szerettek kirándulni sétálni… Milyen nyaralók vagytok, a pihenős vagy inkább a felfedezős típus?

– Nagyon szeretünk utazni, ez töretlenül megmaradt az elmúlt 28 évben a kapcsolatunkban, hiszen fontos számunkra ezek a közös emlékek. A nyár közismerten szezon egy előadó életében, hiszen a hétvégék maximálisan arról szólnak, hogy különböző fesztiválokra járunk, legyen az Balaton-part, de megyünk a legkisebb településekre, nagyobb megyeszékhelyekre, sok helyen tartanak fesztiválokat, város- és falunapokat. A hét többi napján pedig van időnk körülnézni helyeken. A Balatonra mindig szívesen megyünk le, számtalan gyönyörű táj, sok program van. Kedveljük az olasz és horvát tengerpartot is, de próbálunk arra törekedni, hogy mindig más helyre menjünk, kivétel ez alól a Balcsi, amit soha nem hagyunk ki.

Zoltán Erika és férje Kátai Robi szívesen töltik minden évben a nyár egy részét a Balaton-parton

 

Szöveg: Bólyi Alexandra, fotók: Zoltán Erika

Még több sztárinterjút olvasnál? Kattints a többi interjúért!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva