Keresztút a fénykereszthez
Helyszín Vonyarcvashegy,
Időpont
A 15 stációból álló keresztutat Zolcsák Miklós atya vezeti, a Csándor-hegy tetejéről varázslatos balatoni panorámában gyönyörködhetünk.

Salgó Ferenc kanonok esperes, pápai plébános 2010. július 18-án szentelte fel Vonyarcvashegy kis Golgotáján a Keresztutat és a 7,38 m magas és a karjainál 2,5 m széles kereszt kelet-nyugat irányba mutató Fénykeresztet, mely Nagy Zoltán és családjának hosszú erőfeszítései révén készülhetett el.
A 15 stációból álló Keresztút Simon András grafikus művész munkája.
A kereszt szimbólumok sorozatát foglalja magában, mivel a fehér a feltámadás, a kék Mária iránti tisztelet, az alsó részén felcsillanó négy fehér fény Jézus megtestesítője, míg a kereszt felső végénél lévő három kék fény a Szentháromság jelképe. Boldogasszony ünnepén Grenobléban indult el a ma már világszerte ismert fénykereszt-állítás. Hazánkban az elsőt Debrecenben állították fel.

A Keresztúton Lélek Zsuzsa emlékétől búcsúznak!

A Fénykereszthez vezető út bejárata a következőképpen közelíthető meg: a lámpától (71-es főút-Rákóczi utca-Kossuth Lajos utca kereszteződés) 300 m-re az első feljáratnál balra (Rezgő köz), majd az utca végén jobbra. Innen a 15 stációt végigjárva érkeznek fel a résztvevők a Csándor-hegy tetejére, ahol a balatoni panorámát is megcsodálhatják.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva