viharjelzés: I. fokozat
23°
23° 17°
0
3 km/h
2018.09.20. 20:00
Futóhétvégére várják a sportolókat Zalakaroson
Zalakaroson és térségében egyre nagyobb teret hódít az egészségtudatos életmód, a mozgás, ezen belül is az egyik legnépszerűbb sportág a futás.

Az utóbbi években igény mutatkozott az említett sportághoz köthető rendezvények iránt. Településünk több, a futáshoz kapcsolódó kezdeményezéshez csatlakozott, mint például az évente két alkalommal megrendezésre kerülő Országfutás, és a saját szervezésben megvalósuló téli, jótékonysági futás-tudtuk meg Molnár Veronikától.

2016. szeptemberében először kezdődött meg a Zalakaros – Kis-Balaton futóverseny szervezése és idén immár harmadik alkalommal a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. és a zalakarosi Futrinkák közös szervezésében rendezzük meg a versenyt. Az idei évben, ahogy tavaly is a verseny névadó szponzora a MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****superior. Az idei évben szeptember 22-23-án várjuk a futás szerelmeseit a Gyógyfürdő téren.

Fotó: zalakaros.hu

Az első napon, szombaton Szabadics a Gyermekekért Alapítvány támogatásával valósul meg a Zobori Kid’s Run, mely egy gyermek és családi verseny 2,5 és 5 km-es távokon chipes időméréssel. Kattintson ide a részletes programért.

Zalakaros Város Önkormányzata is csatlakozott a szombati versenyhez és az idei évben az autómentes nap is ezen a napon kerül megrendezésre. Ennek keretében a zalakarosi lakcímkártyával rendelkező gyerekeknek a versenyre ingyenes a nevezés és különböző programokon vehetnek részt: lábbal hajtható kisautók kipróbálása, kerékpáros ügyességi pálya és aszfaltrajzverseny.

A vasárnapi napon a tavalyi évhez hasonlóan 10,21,34 km-es távokon indul a verseny, lehet nevezni ezen kívül még váltóban is a 34 km-es távra. Az idei évben újdonság, hogy egy 6km-es távot is bevezetünk a kezdő futóknak-mondta a szervező. A futóverseny részletes programja ezen a linken olvasható.

A különböző korcsoportok mind a négy távon külön kerülnek díjazásra, és a váltót is külön díjazzuk.

A verseny lezárásaként értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra, emellett az indulók a verseny hétvégéjén térítésmentesen csobbanhatnak a rajtszám felmutatásával a Zalakarosi Strand- és Fedett Fürdőben és rajszámukkal egyszeri alkalommal ingyenesen fogyaszthatnak el egy csésze kávét a Fürdő Kávézó & Lottózóban.

Az idei évben még egy újdonság várja a futókat, a versenyre a szervezők egyedi tervezésű pólóval készülnek, melyet az előnevezés alkalmával és a helyszínen meg lehet vásárolni.

Forrás: zalakaros.hu

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva