Mészáros Annarózsa | 2022.10.02. 12:00
Őszi séta a Kányavári-szigetre
Tanösvény, kilátók, játszótér és kiépített főzési, szalonnasütési helyszínek várnak rád, ha Kis-Balatonnál, Balatonmagyaródon, a Kányavári-szigeten.

Már akkor hatalmas csodában lehet részed, amikor átlépsz a szigetre, hiszen a vízen átvezető fa híd impozáns és különleges.
A Kányavári-sziget első kilátójánál még alvó denevérekkel is láthatsz, akik a kilátó oldalára épített fa dobozkában pihenik ki az éjszakai vadászat fáradalmait. Ne háborgasd nyugalmukat, csak csendben figyeld őket!
Egy kis sétával elérheted a második kilátót, ahonnan csodálatos panoráma nyílik eléd és zalai dombok kis falucskáit is láthatod.

A fa dobozkákban denevérek szundikálnak.
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

A szigeten a Búbos Vöcsök tanösvényt alakította ki a Nemzeti Park Igazgatósága. A 15 állomásból álló tanösvény hossza kb. 1,5 km, egy óra alatt kényelmesen bejárható. Az információs táblák a Kis-Balaton madárvilágát mutatják be.

Az őszi erdő igazi gombász paradicsom. De inkább csak nézegesd a gombákat, s ne gyűjts, ha nem rendelkezel kellő ismeretekkel. Még igazi mesegombát, vagyis légyölő galócát is láthatsz a borostyános avarban lapulni. Ezen felül pöfeteg, szegfűgomba, csiperke is kikandikál a fák alatti füves-avaros részekben.

Nézd meg a képeinket a kissé borongós, esős Kányavári-szigetről, amely az év bármely időszakában elragadó!

 

 

 

A Kis-Balatonhoz tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva