likebalaton.hu | 2021.06.22. 14:00
A hazai sztárok is átevezik a Balatont
A Balaton nem csak a nyaralók, hanem a vízisportok szerelmesei számára is kiváló terep – erre esküsznek többek közt olyan hírességek is, mint Nagy Adri énekesnő, Eke Angéla színésznő és Tóth Dávid olimpikon kajakozó.

Az egyre fokozódó nyári forróság kiváló alkalmat biztosít arra, hogy meglátogassuk a magyar tengert, a partján nagyot csobbanjunk, sütkérezzünk és kikapcsolódjunk. A jó idő azonban megnyitja a kaput olyan tevékenységek előtt, melyekre máskor nincs lehetőség. A Balaton nem csak a nyaralók, hanem a vízisportok szerelmesei számára is kiváló terep. Erre esküsznek többek közt olyan hírességek is, mint Nagy Adri énekesnő, Eke Angéla színésznő és Tóth Dávid olimpikon kajakozó. Többféle út áll a Balatont meghódítani vágyók előtt: míg egyesek a parton élvezik a napsütést és a sajtos-tejfölös lángost, mások a vízen igyekeznek a habokat uralni, és aktív testmozgással kapcsolódnak ki.

A Jóban Rosszban sztárja imádja a SUP-ot

– A víz maga a szabadság. Nagy szerelem lett, amikor megszületett a kisfiam. Óriási szabadságot ad az, hogy néha kimehetek a vízre, egyedül lenni a gondolataimmal. Mindig csodáltam azokat, akik fenn tudnak maradni a vízen SUP-pal, de miután barátokkal kipróbáltam, egészen könnyen belejöttem. Nagyszerű érzés irányítani ezt az eszközt a nyílt vízen – vallja Nagy Adri is, akit különleges viszony fűz az evezős sportokhoz, főleg, ha azt állva lehet végezni egy SUP deszka tetején.

Olvasd el itt a Nagy Adrival készített, hosszabb beszélgetésünket.

Nagy Adri SUP-pal a Balatonon Fotó: Red Lemon hivatalos

Nagy Adri SUP-pal a Balatonon
Fotó: Red Lemon hivatalos

 

Tóth Dávid olimpikon kajakozó vitorlázik, wakeboardozik is

Tóth Dávid számára az evezősportok szeretete természetesen nem újdonság. Bár olimpiai ezüstérmes kajakozónak kezdetben kevésbé volt bensőséges kapcsolata a Balatonnal, ez az évek során változott.

Tudj meg mindent a Balaton-átevezésről itt.

Tóth Dávid olimpikon SUP-pal a Balatonon Fotó: Red Lemon hivatalos

Tóth Dávid olimpikon SUP-pal a Balatonon
Fotó: Red Lemon hivatalos

 

– A Velencei-tó mellett nőttem fel, így a kamaszkori nyaraim kevés szabadidejét ott töltöttem el, ezért pár nyaraláson és kiránduláson kívül nem jelentett sokat számomra a magyar tenger.

Igazán csak most kezdem felfedezni magamnak a Balatont és környékét

– mesélte Tóth Dávid, aki a kajak mellett a wakeboard, a vitorlázás, valamint a hatalmas partik és a gasztronómiai élmények miatt látogatja a tavat.

A sportoló kedvenc nyári programjai között szerepel a Balaton-átevezés, az aktív sportolói karrierje lezárása után ez egy kellemes időtöltés a semmihez nem fogható környezet és a kajakos seregek látványa miatt.

– Számomra a vízen lenni életforma, nagyon sokat kaptam a sportágtól, és jól esik látni azt a rengeteg fiatalt, akiket pont egy ilyen esemény során szeretik meg az evezést. Sokan leszünk, és ez mindig egy igazi kajakünnep – tette hozzá az olimpikon.

Tóth Dávid olimpikon SUP-pal a Balatonon Fotó: Red Lemon hivatalos

Tóth Dávid olimpikon SUP-pal a Balatonon
Fotó: Red Lemon hivatalos

Július 10-én indul a Balaton átevezés Zamárdiból

A július 10-i Balaton-átevezés a táv teljesítésén túl a buliról is szól. Mivel nem kikötés a szervezők részéről, hogy csak kajakkal vagy kenuval keljenek át a résztvevők a tavon, így szóba jöhet bármilyen kézzel hajtható vízisport eszköz egyedül vagy csapattársakkal. A rendezvény persze komoly fizikai igénybevételt követel meg, de ez az igazán rátermetteket nem tántoríthatja el.

Ilyen többek közt Eke Angéla is, aki bevallottan adrenalinfüggő, és folyamatosan feszegeti saját határait. A színésznő igazi vízparti lánynak vallja magát.

– Vácon születtem a Dunakanyarban, így nem kérdés, ha nyár, akkor víz, élővíz! Nincs számomra szebb zöldeskék szín, mint a Balatoné. Szeretem feszegetni a határaimat, így az idei Red Bull Balaton-átevezésen részt fogok venni, az adrenalin és a teljesítmény utáni vágyam kellően motivál, ezért rettentően várom! – mesélte Angéla és elárulta, hogy a sok tervezgetés után idén megkísérel átjutni a túloldalra.

Eke Angéla SUP-pal a Balatonon Fotó: Red Lemon hivatalos

Eke Angéla SUP-pal a Balatonon
Fotó: Red Lemon hivatalos

 

Nyitókép: Nagy Adri SUP-pal a Balatonon
Fotó: Red Lemon hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva