likeBalaton.hu | 2024.06.10. 10:00
A magyarok 59 százaléka nem sportol – a Balaton-átevezés lehetőséget ad a mozgásra
Kajakkal, kenuval, SUP-pal vagy sárkányhajóval is teljesíthető a Zamárdi-Tihany-Zamárdi nyolc kilométeres útvonala.

Balaton-átevezés július 27-én hetedszer

Július 27-én rendezik meg a hetedik Hervis Balaton-átevezést, amelynek résztvevői kajakkal, kenuval, SUP-pal vagy sárkányhajóval is teljesíthetik a Zamárdi-Tihany-Zamárdi nyolc kilométeres útvonalat.

– Amióta létezik ez az esemény, mindig részt vettem és eveztem rajta.

A tó átevezésével az a cél, hogy megszerettessük az emberekkel a mozgást, szívesen evezzenek, fussanak, kerékpározzanak.

A sportolás ne csak egy eseményen való részvételt jelentsen a számukra, hanem arra fel is készüljenek – mondta Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Fotó: Mészáros Annarózsa

– Szövetségünk az elsők között ismerte fel, hogy nemcsak az élsportban van szerepünk, hanem sportágunk szabadidős eseményeinek megszervezésében, népszerűsítésében is. A nevezéseket nézve időarányosan jobban állunk, mint tavaly: kétezerhez közelít a szám – hangsúlyozta Schmidt Gábor.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Magyarország lakosságának 59 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem sportol

– Egy reprezentatív felmérés adatai szerint Magyarország lakosságának 59 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem sportol.

Hogyan lehet ezt az elkeserítő számot megváltoztatni? Ijesztgetéssel, elrettentő példákkal nem lehet változtatni az arányokon, élményeket kell adni az embereknek. A mozgást, a sportolást élménnyé kell tenni.

Az első Balaton-átevezésen még csak 700-800 fő vett részt, tavaly pedig 4200-an voltak ott, ami mutatja, hogy ha az embereknek felkínálják az élményt, jönnek. Több szabadidős kajakos, evezős eseményt szeretnénk az országban, és nem csak a Balatonon– hangsúlyozta Révész Máriusz, a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkára.

Fotó: Mészáros Annarózsa

– Minden évben igyekszünk megújulni, az idei újdonság az idősávos rajtoltatás, hogy a messziről érkezők is meg tudják tervezni a napjukat. Egy-egy délelőtti és délutáni idősávban lehet kiválasztani a kívánt rajt időpontját. Nevezni online július 24-ig lehet, de a helyszínen is fogadjuk a jelentkezőket. Aki június 30-ig leadja indulási szándékát, az esemény emblémájával ellátott pólót kap. Évről évre csúcsot dönt a Balaton-átevezés a résztvevők, illetve a vízre szálló egységek számát nézve, és bízunk benne, hogy július végén újabb rekord születik – tette hozzá Vida Gergely, a szövetség szervezési igazgatója, a Hervis Balaton-átevezés főszervezője.

A Balaton-átevezés résztvevőit a parton egész napos programok várják.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Balaton-átevezés 2023-ban Fonyódnál
Fotó: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva