ripost.hu | 2021.06.23. 11:00
Csak falatnyi bikiniben és a vízben lehet kibírni a hőséget
38 fok, olvad a fagyi, a csajokon már nincsen ruha – ez fogadja azt, aki most megy a Balatonra. Már reggel 9-kor megteltek a szabadstrandok, szerencsére van belőlük elég. Mutatjuk, mi vár rád Zamárdiban.

Zamárdiban korán indult az élet: mindenki igyekezett a vízpartra menekülni, mielőtt befűtenek odafönt. A szabadstrandon délre egy gombostűt se lehetett leejteni. A fizetősön még van hely bőven, de mivel alig van különbség a kettő között, a nyaralók szívesen fürdőznek ingyen. Ott is vannak öltözők, takarítják a toalettet, van ugrálóvár, játszótér, elegendő szemetes – és igazi retróhangulat! Mindenki hűtőtáskával flangál.

Balázs és Szofi Budapestről csak egy napra ugrott le Zamárdiba. Ahogy kell: hűtőtáskával, rántott „dobverővel” és klasszikus módon szalvétába tekert sóval.

– Nem árt felkészülni, hiszen az árak idén az egekbe szöktek – mondja Balázs.

Szofi és Balázs kiválóan érezte magát a parton
Fotó: Bors/Móricz István

Mennyi az annyi?

– Autóval jöttünk, ha az autópályadíjat, az üzemanyagot is hozzászámítom, meg eszünk egy-egy lángost, csapolt sört iszunk, akkor erre a napra el is megy vagy húszezer forint. Nem tudnánk kihozni ennyiből, ha nem lennének ilyen minőségű szabadstrandok is a Balaton partján, mert a fizetős strandok árai elszálltak, miközben szerintem semmivel nem nyújtanak többet – mondja a fiatalember.

A vízibicikli kölcsönzőn felirat: 1 órára 4 ezer, fél órára 3 ezer forint a kölcsönzés.
Gergő és Roland, akiktől bérelni lehet a járgányt, diákok, a nyárra jöttek ide dolgozni. Megkeresik a havi 300 ezret is, így majd a saját keresetükből mehetnek nyaralni. Igazi beach boyok, bár nem tudnak lassítva futni, mint a Baywatch szereplői, ennek ellenére a lányok kedvencei.

Gergő és Roland még a munkát is élvező a vízparton
Fotó: Bors/Móricz István

– Nyaralva keressük meg a nyaralásra valót – mosolyog Gergő, aki szerint nem fárasztó a munka, ők inkább szórakozásnak fogják fel.

Hurrá, szabadstrand

Rácz Gyula és a felesége, Zsuzsa az unokájukat, Bencét hozták el a Balatonhoz. Meghökkentették őket az árak, az emlékeikben még más számok éltek.

A Rácz család az unokát hozta le a Balatonra
Fotó: Bors/Móricz István

– Még jó, hogy van ilyen szép szabadstrand! – mutat körbe Gyula. – A SZÉP-kártya programnak is köszönhetjük, hogy itt lehetünk, egész évben erre spórolunk, hogy nyáron mindent megadhassunk a kisunokánknak, és nem is kell ehhez sok készpénzt – teszi hozzá.

– Azért 1200 forintot elkérni egy lángosért, amikor otthon 120 forintból is ki lehet hozni, egyenesen pofátlanság – vélekedik a felesége.

A diákok meg sem engedhetnék maguknak a fizetős strandot. Ők is egy napra ruccantak le a Balatonra, a nagy hőségre való tekintettel, és fejenként 8 ezer forintot szántak a kirándulásra.

Balról Ádám, Emma, Patrik, Sára, Bagita és Evelin jókedvűen álltak össze egy csoportképre
Fotó: Bors/Móricz István

– Vonattal érkeztünk, diákjeggyel, és a vízpart ingyen van, csak üdítőre, kajára költünk – mondja Ádám.

Forrás: ripost.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva