vg.hu | 2021.03.02. 06:00
Csak oltási igazolvánnyal lehet részt venni a Balaton Soundon?!
Komoly viták vannak a Balaton Sound körül.

Korábban a VG.hu is beszámolt arról, hogy a szervezők lefoglalták a Balaton Sound helyszínét Zamárdiban, miszerint négy hónap múlva megrendeznék Zamárdiban a Balaton Soundot. A városi testület pedig arról döntött: engedélyezik, hogy szigorú járványügyi feltételek mellett két fesztivált rendezzenek a településen.

A Balaton Soundot június végére, július első hetére tervezte be a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft., a Strand Fesztivált pedig augusztus közepére a Volt Kft.

Azt is megszavazták ugyanakkor, ha a járványhelyzet nem engedi meg, hogy idén megtartsák a fesztiválokat, akkor azokat átviszik 2022-re.

A Sziget Zrt. ügyvezetője azt mondta a portálnak, hogy felvették a kapcsolatot Zamárdival a helyszínek biztosítása miatt, de tartják magukat ahhoz, hogy véglegesen márciusban döntenek a fesztiválok sorsáról.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármester a 24.hu-nak azt mondta, hogy

a testület nagyon kemény járványügyi megelőző intézkedéseket várna el a szervezőktől. Kiemelte, hogy a testület az egyelőre még bevezetés előtt álló oltási igazolványt is kötelezővé tenné a rendezvényen.

A Sziget Zrt. ügyvezetője viszont azt mondta a portálnak, hogy

egyelőre nem látják, hogy az oltási igazolvány a fesztiválok szervezésében életképes megoldás lenne.

Kádár Tamás úgy fogalmazott, a legutóbbi kormányzati bejelentések nem javítják az esélyeket arra, hogy az idei szezonban bármilyen, akár oltási igazolványos tömegrendezvények létrejöhessenek. A fesztiválok megrendezésével kapcsolatos végső döntést következő hetekben hozza meg a cég.

Kádár a portálnak elmondta, hogy az igazolvány bevezetése több problémát is felvet. Egyfelől jelenleg nem tudni, hogy a 20–30 éves fiatalok egyáltalán megkapják-e nyárig a koronavírus elleni vakcinát. Szintén problémás, hogy a fesztiválszervezőknek ellenőrizniük kellene a jegyvásárlók szenzitív egészségügyi adatait, ami pedig adatvédelmi aggályokat vet fel.

Forrás: vg.hu
Nyitókép: Balaton Sound hivatalos sajtófotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva