Hajdú Marianna | 2024.06.27. 08:00
Épül a Balaton Sound – itt kell lezárásra, korlátozásra számítani
Július 3-tól 6-ig tart a Balaton Sound Zamárdiban, de már most megkezdődtek az építési, lezárási munkálatok. A bontással pedig július 12-én végeznek. Mutatjuk a részleteket.

A Heineken Balaton Sound építési munkálatai június 24-én reggel megkezdődtek, a kempingekbe július 2-án, 14:00-tól lehet beköltözni. Maga a fesztivál július 3-tól 6-ig tart, a bontási munkálatok pedig július 12-én fejeződnek be.

Forgalomkorlátozások és parkolási rend a Balaton Soundon

Fontos tudni, hogy a Bácskai utca, a Szent István út és a Keszeg utca környékén forgalomkorlátozásokra kell számítani. A lezárt területre való bejutás csak behajtási engedéllyel lehetséges.

A Szent István út egyirányúvá válik a Hársfa utcától Szántód irányába a rév kijáratig, és a Volánbusz járatai sem közlekednek ezen az útszakaszon július 2. és 7. között.

A Panoráma és Kiss Ernő utcák – lezáráson belüli szakaszán – a fesztivál napjain 15:00-tól 06:00-ig tilos a gépkocsi-közlekedés. Ez alatt csak a fesztivált kiszolgáló járművek közlekedhetnek.

A szabadstrand parti sávja szabadon látogatható az építés alatt június 30-ig. A Margó Ede sétány és az odavezető utak nyitottak, bár kisebb munkálatok ott is előfordulhatnak.

A parti sáv nyitása a fesztivál végét követő 3-4 napon belül várható.

A Kecskeméti utca végén idén nem lesz kemping, a fesztiválterület keleti határa a Kecskeméti utca végi lejáró. A Harcsa-Keszeg utcák közötti kemping előtt idén is végig nyitva lesz a Margó Ede sétány.

A területen munkavégzés az építés és bontás időszakában 08:00-20:00 között zajlik.

Július 1-től a fesztivál nyitásáig éjszakai műszakban, és reggel is folynak munkálatok, a tájékoztatás szerint igyekezve a lehető legkevésbé zavarni a környéken élők nyugalmát.

Lakossági behajtási engedélyek és zajvonal

A területen lévő ingatlanok tulajdonosainak és az itt dolgozóknak ebben az időszakban lakossági behajtási engedélyre lesz szükségük. Az engedélyek a Szent István út déli oldalán lévő parkolóban, a Harcsa utcával szemben elhelyezett konténerben lehet majd átvenni.

A jogosultságokat Zamárdi Város Önkormányzata állapítja meg.

A zajvonal a rendezvény hangerejével kapcsolatban a lakossagibejelentes@sziget.hu email címen és a 06/1-920-0676 és 06/80-315-000 telefonszámokon érhető el. A lakossági telefonvonal június 24-től július 12-ig hívható a 06/20-379-6825 számon. Emailben a zamardi@balatonsound.hu címen és a közösségi oldalon létrehozott Balaton Sound lakossági információs csoportban is lehet érdeklődni.

 

 

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Balaton Sound – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva