likeBalaton.hu | 2024.08.24. 15:00
Fontos utazási információ a Balatonra utazóknak: eltört a sín a Dél-Balatoni vasútvonalon
A STRAND Fesztiválra utazók számára fontos, hogy tisztában legyenek az utazással kapcsolatos késedelmekkel és változásokkal, mivel pályahiba miatt jelentős fennakadásokra kell számítani a dél-balatoni vonalon.

Szombat déltől jelentős közlekedési káoszra kell számítani a dél-balatoni vasútvonalon, miután pályahiba lépett fel Szabadbattyán és Kiscséripuszta között. A hiba elhárítása várhatóan az éjszakai órákig tart, ami jelentős késéseket okoz a Budapest-Nagykanizsa/Keszthely vonalon.

A MÁV tájékoztatása szerint a késések akár 1-2 órát is eltarthatnak, ezért a vonatok helyett pótlóbuszokat állítottak forgalomba Szabadbattyán és Kiscséripuszta között. Emellett a Székesfehérvár és Lepsény közötti szakaszon is pótlóbuszokat vezettek be, míg Székesfehérvár és Csajág között motorvonatok ingáznak, amelyek után Csajág és Lepsény között ismét pótlóbuszokra kell átszállniuk az utasoknak.

Utazási tanácsok:

  • Tervezz több időt: ha a STRAND Fesztiválra vagy a Balaton más részeire utazol, érdemes több időt hagyni az utazásra.
  • Helyjegyek: a Budapest-Nagykanizsa/Keszthely szakaszon minden vonat helyjegy váltása nélkül vehető igénybe a késések miatt.
  • Alternatív útvonalak: fontolóra vehető az alternatív közlekedési módok használata, mint például a személyautó.

A pályahiba és a hosszadalmas javítási munkálatok komoly kihívások elé állítják a dél-balatoni régióba utazókat, különösen a STRAND Fesztivál látogatóit. A MÁV és a helyi közlekedési szolgáltatók mindent megtesznek az utazási kényelmetlenségek minimalizálása érdekében, azonban az utasok türelmét és megértését kérik ebben az időszakban.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva