sonline.hu / Lőricz S. | 2022.06.27. 14:00
Héttonnás carrarai márványból, készült a segítő Mária a Balaton-parton
Boldog vagy, mert hittél – ez a Lukács evangéliumából való szakasz került fel annak a Mária-szobornak a talapzatára, amely néhány hete a zamárdi Balaton-parton fogadja az arra járókat.

Az első boldogság, amelyet a Biblia említ, Szűz Máriára vonatkozik, kinek húsvétra gyönyörű szobrot állítottak a településen – helybeliek és az itt nyaralók nagy örömére.

Varga László, kaposvári megyés püspök Kocsi György, zamárdi plébánossal kültéri szentmisét mutatott be az üdülőtelepi kápolnánál, majd a misén megjelentek ünnepi körmenet keretében vonultak a Balaton-partra, ahol a leleplezést követően a főpásztor megáldotta a hófehér carrarai márványszobrot.

A Segítő Mária című alkotást Mészáros Attila szobrászművész egy héttonnás tömb kétharmadát lefaragva, egy éven át készítette Havancsák László ötlete nyomán.

A siófoki Ybl-díjas építész, Ripszám János tervei alapján – a Zsolnay Porcelánmanufaktúra munkatársai közreműködésével – látványos szoborfülke épült türkiz háttérrel, melyen fehér ornamentika-díszítés is megjelenik. Lőrincz S.

Fotó: Kling Márk
Forrás: sonline.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva